изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:09 EEST
ОБЩИНСКА БАНКА Е "ЗА" ОТМЯНАТА НА ТАКСА ЗА ПРЕДСРОЧНО ПОГАСЯВАНЕ НА КРЕДИТИТЕ    
ИкономикаЗаяви в специално интервю за НДТ изпълнителният директор на банката Георги БЕЛОВСКИ

В средата на миналата седмица местният клон на Общинска банка отбеляза 10-ия рожден ден на банката. Специални гости на Добрич по повод рождения ден на финансовата институция бяха изпълнителният директор на банката Георги Беловски и директорът дребно банкиране Райко Карагьозов. Специално за читателите на НДТ Г. Беловски даде интервю.
- Г-н Беловски, каква е равносметката за този не толкова дълъг период - 10 години от съществуването на банката, но и същевременно - не толкова кратък?
- Това, което веднага мога да каже е, че за тези 10 години Общинска банка е една универсална банка, предлагаща продукти както за корпоративните клиенти, така и за малкия и среден бизнес и физическите лица. Освен това сме запазили и сериозна насоченост към общините, тъй като има определена специфика при обслужване на бюджета. Имаме присъствие в цялата страна. Политиката на  банката е такава - да се разкриват клонове, където има потенциал в икономиката и респективно възможност за развитие на банката. За 10 години имаме 60 поделения в цялата страна, като до края на годината възнамеряваме да разкрием още 7-8 центъра. И в новите центрове, както в досега съществуващите, ще предложим качествено обслужване на основни стопански единици и общината в съответния регион.
- Името на банката е Общинска, има ли някакъв приоритет в обслужването по отношение на кметствата по места от страна на финансовата институция?
- Банката не е специализирана в обслужването на точно определен сегмент от пазара. Всичките ни продукти са взаимствани съобразно търсенето на финансовия пазар и се стараем да обхванем целия диапазон от клиенти. От октомври миналата година банката е с ново ръководство, но е запазена екипността. В края на 2005 г. бе въведена централизирана информационна система, благодарение на която е съкратено времето за извършване на банково обслужване на клиентите ни и всъщност можем да кажем вече, че то се извършва в реално време. Ние сме член на всички по-големи финансови организации - Фондовата борса, Централен депозитар. Участваме в платежния процес с банкови карти, извършваме международни операции. Заедно с още една-две банки сме сред лидерите в страната по издадени карти - над 170 хил. дебитни карти, които ежемесечно се обслужват, например най-елементарно чрез преводите на работни заплати по тях. Ние сме и един от основните акционери на "Борика".
- На кое място е клонът на банката в Добрич в системата на Общинска банка?
- Звеното ни в Добрич е едно от най-новите, но за година и половина е вече сред водещите клонове в страната. Доказателство е това, че  привлечените средства средно дневно са над 10 млн. лв. Амбицията, която тук сме си поставили, е да се превърнем в основно звено за обслужване на добруджанския край и значително да се намесим на пазара на земеделските производители. Планираме също да разкрием офиси и в други райони на областта.
- Какво е отношението на банката към дребното банкиране?
- За нас това е един от основните сегменти на пазара. Добрите ни резултати се дължат на два фактора - честно отношение към клиентите и конкурентни условия на продуктите. Ние предлагаме индивидуално договаряне на всички елементи по кредитите. Стараем се да бъдем крайно изчерпателни по отношение на клиентите. Общинска банка е член също на Асоциацията на търговските банки и сме подписали споразумение за толерантно предлагане на продуктите при средно годишен разход. В тази посока важно е да се знае още от клиентите, че в момента се обсъжда закон за потребителското кредитиране, като се очаква с приемането му да се премахне таксата за предсрочно погасяване на кредита. Засега това се приема много остро от конкурентни банки, но ние дори и сега не вземаме такава такса на клиентите си.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКА БАНКА Е "ЗА" ОТМЯНАТА НА ТАКСА ЗА ПРЕДСРОЧНО ПОГАСЯВАНЕ НА КРЕДИТИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди