изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-24 @ 18:36 EEST
БЕЗОТГОВОРНОСТ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?    
Общество

Питат в писмо до редакцията жители на област Добрич. Предлагаме ви пълния текст на писмото:

На 29 април 2006 г. около 19.00 часа на пътя Лясково-Житница стана тежка автомобилна катастрофа. Потърпевшо беше младо семейство с момиченце около 10 години, отиващо на посещение при родителите си в с. Кръгулево.Търсейки място по пътя, където може да премине превозното средство, заобикаляйки попътните ями, автомобилът "Ниса", избягвайки страничен удар с друго  превозно средство, се удря почти челно в пътно дърво, след което пада извън пътя. За щастие, жертви нямаше - майката и детето излизат невредими и стават свидетели на трагедията, сполетяла съпруга /бащата/, който е притиснат от смазания автомобил и трябваше да мине повече от час, когато насъбралите се хора от района, с помощта на две тежки машини от земеделската кооперация в Житница, успяха да освободят пострадалия, когото, пристигналата Бърза помощ, придвижи към болницата в Добрич.
След приключване на случая, около 23.00 часа, когато и превозното средство бе придвижено към Добрич, участващите в събитието се питахме - какво би станало, ако случаят беше станал през нощта или ако автомобилът се бе запалил? При тези въпроси всички изтръпвахме в ужас. Сега само остана поредното осакатено семейство, казахме поредното, защото на тази отсечка неотдавна се обърна тежкотоварен автомобил с над 20 т зърно. Задаваме си и други въпроси - има ли тръпки в душите на съответните областни и държавни ръководители, които от 3 години ни залъгват като маймуни в клетка и ни показват ту решението за отпочване на ремонта на пътя, ту фирмата, спечелила търга за тази цел.
Бившият областен управител пък ни отсече - пътят не е стратегически и в близките 5 години не се надявайте. Кметът пък на с. Житница на протестния митинг в селото на 29.09.2004 г. нарече събитието политическа пушилка. Ние обаче, присъствалите на произшествието, питаме, а стратегически ли е едно 10-годишно дете да наблюдава притисналия си баща в смазания автомобил и да се тресе цялото от страх?
Не, господа управляващи, може да ни лъжете определено време и сами да си вярвате, но да лъжете населението на цял един район - няма да успеете. Ние се обръщаме към пострадалото семейство и неговите близки - заведете дело срещу пътя и неговия собственик. Ние, участвалите на произшествието, ще Ви свидетелстваме, ще организираме подписка за събиране на средства за водене на съдебното Ви дело, където трябва да се докаже безотговорност или престъпление е това, което върши Държавата, респективно нейните органи. Повече така не може!
Писмото е подписано от група граждани, участвали при оказване на първа помощ на пострадалия.
 


Сходни връзки

БЕЗОТГОВОРНОСТ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди