изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:41 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалите две  денонощия на територията, обслужвана от ОДП - Добрич, са регистрирани  6 криминални престъпления и произшествия.


                     1. След проведени активни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РПУ при ОДП гр. Добрич в гр.Добрич е установен и задържан 26 годишен жител от същия град.
 Лицето е заподозряно в това, че за периода от м.март до м.април 2006 година е извършило 8 кражби на скъпоструващи вещи /телевизори, компютри, мобилни телефони и др./ и парични суми от апартаменти на територията на целия град.
 Характерното при извършването на горепосочените престъпни деяния е, че заподозряното лице е прониквало в жилищата през терасите им, като при някои от случаите е достигал и до терасите на трети и четвърти етаж на жилищните блокове. Някои от предметите обект на кражба е укривал в тайник в района на градския парк в гр.Добрич.
 След задържането на лицето част от откраднатите вещи са открити и иззети от полицията, а друга част от вещите са били продадени в гр.Добрич и гр.Варна.
 Работата по изясняването на цялостната престъпна дейност на лицето продължава. Задържаният е криминално проявен, излязъл е от затвора през 2006 година, където е излежавал ефективна присъда за домови кражби .
 По случаите са образувани полицейски дознания.
                  2. На 05.05.2006г, около 00ч. в с.Крушари, обл. Добрич при полицейска проверка, осъществена от служители на Второ РПУ-Добрич в лек автомобил са открити чували с амониева селитра и дизелово гориво, които са обект на кражаба от селскостопански машини намиращи се в землището на община Крушари., собственост на земеделска фирма от гр.Добрич.
          От служителите на полицията е установен водача на автомобила - 31 годишен жител на с.Крушари, като лице заподозряно в извършването на престъпното деяние. Работата на полицията по  изясняването на случая продължава. Амониевата селитра и дизеловото гориво ще бъдат върнати на фирмата собственик.
           Образувано е полицейско дознание.
           3. На 07.05.2006г., след получен сигнал и незабавни оперативни и заградителни действия от страна на страна на  полицейски служители на Второ РПУ-Добрич, в момент на кражба на от трафопост, намиращ се в района Птицекомплекс- с.Царевец, общ.Добричка са установени и задържани три лица от гр.Варна на възраст между 23 и 25 години.
             Работата по случая продължава.Образувано е полицейско дознание.
           4. На  07.05.2006г. във Второ РПУ-Добрич е получено съобщение за това, че в земеделски масив в района на с.Паскалево, общ.Добричка е намерен заровен в земята силно корозирал артилерийски снаряд.
           След получаване на сигнала района на местопроизшествието незабавно е отцепен от служители на полицията. Предстой обезвреждане на боеприпаса от специалисти на МО. 
  
         
         През изминалите 2 денонощия  на територията на ОДП-Добрич са регистрирани 5 ПТП с един пострадал гражданин.

           На 07.03.2006 г., около 08.40ч. по улица "Георги Бенковски в гр.Балчик е възникнало пътнотранспортно произшествие при което лек автомобил"Мицубиши", управляван от 36 годишен водач от гр.Балчик удря 73 годишен пешеходец от същия град.В резултат на произшествието възрастния мъж е получил фрактури в областта на лявата подбедрица и лопатката, както и изместване на раменна става.Настанен е залечение в МБАЛ-Добрич, без опастност за живота.
          Причините довели до възникването на ПТП се изесняват в условията на полицейско дознание.
          
           За времето от 01.20ч. на 06.05.2006г. до 03.50ч. на 08.05.2006г. от служители на Първо РПУ-Добрич, РПУ-Каварна и РПУ-Ген.Тошево са установени 7 водача на леки автомобили от гр.Добрич /4/,гр.Варна, гр.Балчик и с Крушари на 24,41,42,21,25,36 и 50 години употребили алкохо над 1.2 промила. Техническите средства с които са изпробвани водачите са отчели съответно 1.28,1.90,2.29,1.28,2.28,3.13 и 1.94 промила алкохол в издишвания от тях въздух.
          Материалите по 7 случая се подготвят за БПП,тъй кдеянието на водачите е престъление по чл.343Б,ал.1 от НК.Пет от горепосочените водачи са задържани и срок от 24 часа.

Поделенията на ОД ПБЗН   са  участвали в гасенето на 1  пожар и 1АСД.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди