изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:26 EEST
Ген. Майкъл Хейдън е новият ръководител на ЦРУ    
По света

Според членове на Конгреса кандидатурата на ген. Майкъл Хейдън за директор на ЦРУ е неподходяща. Те подчертаха, че е неподходящо професионален военен да застане начело на организацията.



  Американският президент Джордж Буш назначи генералът от Военновъздушните сили Майкъл Хейдън за нов директор на ЦРУ. Хейдън ще поеме поста след неочакваната оставка на досегашния ръководител на разузнаването Портър Гос на 5 май.

Членове на американския конгрес разкритикуваха избора на президента Джордж Буш. Конгресмени от Републиканската и Демократическата партия критикуваха избора на ген. Хейдън и изразиха опасения от поставянето на професионален военен начело на гражданска институция.

„Убеден съм, че той е грешния човек на грешното място в грешното време“, заяви Питър Хоекстра, председател на комисията по разузнаването към Конгреса. Той заяви, че между ЦРУ и Пентагона вече има напрежение, свързано с избора на ген. Хейдън.

На 5 май Портър Гос подаде изненадващо оставка. Той стана директор на ЦРУ на 10 август 2004 г. и беше изправен пред предизвикателството да реформира разузнаването след серия от провали. Гос отказа да коментира оставката си.

Белият дом отхвърли категорично слуховете, че Джордж Буш е изгубил доверие в Гос. Вероятната причина за оставката може да са разногласия с ръководителя на националното разузнаване Джон Негропонте. Ген. Хейдън беше заместник на Негропонте. От юли 1984 г. до юли 1986 г. ген. Хейдън е бил военновъздушно аташе на САЩ в България.

Повече информация:

Официална биография на ген. Майкъл Хейдън на официалния сайт на Националнатата разузнавателна агенция

Официална биография на ген. Майкъл Хейдун на официалния сайт на Военновъздушните сили на САЩ

“Майкъл Хейдън е най-вероятният нов шеф на ЦРУ“, статия на Bulgarian post

 


Сходни връзки

Ген. Майкъл Хейдън е новият ръководител на ЦРУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.90 секунди