изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:50 EEST
В АЛБЕНА ЗАРАБОТИ ЛАБОРАТОРИЯТА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА МОРСКАТА ВОДА    
ТуризъмОт началото на май, за втора поредна година в курортен комплекс "Албена" бе открит и заработи временен сезонен пункт за обследване състоянието на крайбрежните морски води, съобщи изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по околна среда Димитър Вергиев.

В рамките на туристическия сезон мобилната лаборатория ще извършва ежеседмично пробонабиране и анализ на проби от морска вода по най-важните групи параметри, характеризиращи качеството на водите: температура на водата, активна реакция / рН /, разтворен във водата кислород, наситеност на водата с кислород, амониев йон, нитрити, нитрати и фосфати. Анализите ще се извършват по европейски стандарти. Получената информацията ще бъде предоставена на КК "Албена" и от сайта на комплекса ще бъде достъпна за всички туроператорски фирми - за нуждите на гостите от страната и чужбина. Информацията се изнася още на 4 езика пред самата лаборатория, която е позиционирана в близост до хотел "Боряна" в комплекса, както и на три специално създадени за тази цел табла на територията на курорта.
 


Сходни връзки

В АЛБЕНА ЗАРАБОТИ ЛАБОРАТОРИЯТА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА МОРСКАТА ВОДА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В АЛБЕНА ЗАРАБОТИ ЛАБОРАТОРИЯТА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА МОРСКАТА ВОДА
Автор: Anonymous да 2006-05-09 @ 19:27 EEST
по-добре да беше лаборатория за водата в плувните басейни!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди