изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:07 EET
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА    
НовиниНА ПРОВЕЛОТО  се Общо събрание на общинската мрежа за енергийна ефективност "Екоенергия" през миналата седмица в столицата кметът на Добрич Детелина Николова е била избрана отново за член на Управителния съвет, съобщи на оперативка вчера самата тя.

"Решението, което сме взели, е всеки да има право до два пъти да бъде избиран за председател на УС, като председателството е в рамките на година. Моят мандат изтече и за председател бе избран кметът на Габрово. Аз бях избрана за зам.-председател на УС" - каза още Д. Николова. По време на събранието за членове на мрежата са били приети още 9 нови общини. Така вече 186 общини от страната са членове на "Екоенергия".
ОБЩО СЪБРАНИЕ на "Добрички панаир" АД се проведе през миналата седмица. На него е гласувано печалбата на дружеството, съгласно решение и на ОбС, да бъде заделена във фонд "Резервен" - за реинвестиране в терена, който бе преотстъпен на дружеството за нуждите му, заяви вчера, на оперативка, кметът Детелина Николова. По силата на разпределението община град Добрич се е сдобила с нови 2 временни удостоверения, като на едното има записани 20 броя акции с номинал 1000 лв., а на другото - 8 броя, които кметството ще следи, добави още Д. Николова.
КМЕТСТВОТО е отправило официална покана на традиционното изложение "Селското стопанство и всичко за него" да присъстват фирми от Швейцария. Поканата е била връчена на временно изпълняващата длъжността посланик на Швейцария у нас Габриеле Шрайер, която миналата седмица посети Добрич. По време на визитата си г-жа Шрайер се срещна с кмета Д. Николова и ръководството на многопрофилната болница, където са били обсъдени тържествата по повод 15-годишното партньорство с Шафхаузен.
С РЕШЕНИЕ 963 на Добрички окръжен съд от 4.05. т.г. е регистрирано вече юридическо лице с нестопанска цел за управление на отпадъците - регион Добрич, обяви вчера кметът на Добрич Детелина Николова. В сдружението членуват всички 8 общини от областта, заедно с шуменската Никола Козлево, които съвместно ще изграждат депо за твърди битови отпадъци, което ще ползват 8-те общини.
КМЕТЪТ на Аксаково е изказал специална благодарност на община град Добрич при откриването на Центъра за услуги и информация в кметство Аксаково, съобщи вчера кметът Детелина Николова. В събота тя е била гост на тържеството, организирано от колегата й Атанас Стоилов. Центърът е бил открит от министъра на държавната администрация Николай Василев. Благодарностите за Добрич са по повод оказаното съдействие по отношение на информационна система, както и наръчник за услуги, които да се предоставят.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди