изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:13 EET
"ТАЙНСТВАТА НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО"    
НовиниТака окачестви неразбирателството между живеещите на ул. "М. Горки" 5 зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев и допълни "общината най-малко я боли главата да хвърля средства на тази улица, която не е включена в програмата"

Кметството преустановява работа и няма да отвори лента за спиране по ул. "Максим Горки" до кръстовището с бул. "Трети март", встрани от Първо РПУ, заяви вчера зам.-кметът арх. Пламен Ганчев.
По искане на група граждани, живеещи по ул. "М. Горки", кметството решило, въпреки уточнената вече програма за капиталови разходи, да задели средства и да направи лента за спиране и достъп до входовете на блока срещу полицията. Вчера друга група граждани от същия блок се обявила против започнатите от страна на кметството мероприятия по стесняването на тротоара, така че да има възможност да се направи трета лента за спиране и достъп до входовете на блока. "Това са явно тайнствата на гражданското общество" - заяви зам.-кметът арх. Пламен Ганчев по повод явно двата опозиционни лагера комшии, които представят различни искания в общината и допълни още: "Общината сега най-малко я боли глава да хвърля средства на тази улица, която не е включена в програмата за ремонти". Кметът допълнително се разпореди да се потърси съдействие от I РПУ, което да осъществи пълен контрол по спирането и паркирането на улицата.
Продължава работата по рехабилитацията на уличната мрежа. Завършени са тротоарите по бул. "3 март" и ул. "Кл. Охридски". Изкърпена е и с бетонов разтвор улица "Кантарджиев". Трите пътно-строителни фирми работят по изкърпването на определените им улици - "Хемус", "Батенберг", "Калиакра", "Поп Богомил", бул. "Русия", каза още арх. Ганчев. От 17-18 години насам за първи път се отваря за движение и ул. "Енгелс" в участъка до "Металагро", но допълнително за нея кметството ще трябва да намери допълнителни 30 хил. лв., за да се направи водопроводът по нея, добави още зам.-кметът. Работи се и по осветяването на града. Днес ще се проведат две приемо-предевателни комисии, като едната ще приеме обект "Старият Добрич", а другата - "Свети Георги 3", единият от обектите в парка.
 


Сходни връзки

"ТАЙНСТВАТА НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди