изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:05 EET
МУЗИКАЛНА РАЗХОДКА ИЗ ЕВРОПА    
ОбразованиеС поредица от прояви училище "Св. Климент Охридски" отбеляза Деня на Европа. Днес второкласници ще участват в състезание, също свързано с Европейския съюз

Възпитаниците на СОУ "Св. Климент Охридски" знаят много за Европейския съюз и неговите символи и ценности, за държавите-членки, както и за пътя на България към общия европейски дом. Доказателство за това бяха проявите, с които децата и техните преподаватели отбелязаха Деня на Европа вчера. Под мотото "На всички езици по света детската усмивка е една" премина състезанието между 2 "а", "в" и "г" класове. Техни класни ръководители са съответно Виолета Дичева, Керанка Цачева и Керанка Димова. Тъй като се оказа, че всички са отлично подготвени, на първо място бяха класирани и трите отбора. Всъщност второкласниците показаха знания за общо 15 държави, включително и България. И понеже са от паралелки по музика, хореография и изобразително изкуство, децата използваха именно тези свои умения, за да покажат колко много знаят за Европейския съюз. Имаше дефиле на карнавални костюми на герои от любими европейски приказки.
Вечерта пък се състоя "Музикална разходка из Европа". В нея участваха четвъртокласници от музикалната паралелка. Чрез красотата на музиката те преминаха от държава в държава. С тях бе и приказният герой Любознай. В интересната разходка участваха 28 деца, които свириха на пиано, флейта, кларинет, ударни инструменти, китара, тамбура и гайда.
Ученическо състезание с участие на децата от 2 "б" клас /хореографска паралелка/ ще се проведе днес от 17.30 ч. в СОУ "Св. Климент Охридски". Подготовката за това е още от началото на учебната година, сподели класната ръководителка на децата Ваня Иванова. Тогава е подготвен пътеводител за деца, благодарение на който те се запознават със символите на ЕС и страните-членки. Днешното състезание ще премине в четири кръга. Децата ще разказват за историята, забележителностите, бележити личности от Франция, Италия и Германия. Ще решават кръстословица. А наградите ще бъдат торти със знамената на трите държави.
 


Сходни връзки

МУЗИКАЛНА РАЗХОДКА ИЗ ЕВРОПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди