изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:51 EEST
НАД 60 ВИДА ЕКЗОТИЧНИ ЖИВОТНИ ПОКАЗВАТ В АЛБЕНА    
ТуризъмГостите на комплекса могат да наблюдават живота на животинките, както и да си направят снимки за спомен с някои от тях

Над 60 вида екзотични животни са представени в една от най-богатите колекции в България, изложена в курортен комплекс "Албена", информират от комплекса. Сбирката представя повече от 10 вида змии, 8 вида тарантули и още много слабо познати у нас представители на животинския свят. Влечуги от Азия, Африка, Америка и Европа са се приютили в Тропическата къща в Албена. Експонатите са изключително рядко срещани и са собственост на частни колекционери в България. Посетителите могат да се доближат до царевичен и амурски смок, боа удушвач и тигров питон.
Един от колекционерите - Йон Бондар, който е и мениджър продажби в комплекса, разказва, че млечната змия е добила името си от секрета, който изхвърля, когато е в опасност. Кралската змия пък е добила името си още от времето на египетските фараони, където е била отглеждана, за да ги разхлажда. "Кралица Клеопатра на времето ги е ползвала точно с такава цел и те като студенокръвни улеснявали престоя й под горещото египетско слънце", обяснява Бондар.
Изключително богата е колекцията от гигантски тарантули, скорпиони и гущери. Рогатата жаба привлича погледите със странния си вид и тегло, което нараства с количеството изпита вода. Обичайна гледка е залепнал за стъклото на терариума гекон, като най-интересните от тях са дебелоопашатите. "При него интересна черта е опашката, която много наподобява главата. По този начин гекона е защитен от враговете си, които захапват опашката вместо главата. Тя се откъсва и пораства наново", обясни колекционерката Соня Василева.
В колекцията са събрани и около шест вида костенурки, пирани и гигантски хлебарки. Гостите на курортния комплекс могат да наблюдават как се хранят животните, да се снимат с тях за спомен. Експозицията ще работи през целия летен сезон.
 


Сходни връзки

НАД 60 ВИДА ЕКЗОТИЧНИ ЖИВОТНИ ПОКАЗВАТ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди