изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:29 EEST
Бойко Борисов: Въпросът с боклука не е екологичен или битов проблем, а политически    
ОбществоСофия. Подготвям официални писма и ще поканя на среща за проблемите с боклука на София всички лидери на партии, които имат общински съветници. Това каза за Агенция “Фокус” столичният кмет Бойко Борисов.

“На базата на техните отговори, аз ще си изградя и моята стратегия относно решаването на кризата с боклука. Тъй като за всички вече е ясно, че въпросът се политизира и ние всъщност не решаваме екологичен или битов проблем на града, а решаваме политически проблем”, бе категоричен Бойко Борисов.
Покана за срещата ще получат Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски, Иван Костов, Петър Стоянов, Стефан Софиянски, Любен Дилов-син, Александър Праматарски и Анастасия Мозер.
Столичните общински съветници отхвърлиха днес две предложения на кмета, свързани с избора на шеф на Столичното ВиК и със смяната на кмета на район “Илинден” Георги Савов, срещу когото има недоволство от живеещите в квартала във връзка с решаването на проблемите с циганското население там. “На гражданите на “Захарна фабрика”, на които истински исках да помогна, препоръчвам да потърсят среща с Общински съвет - не с мен а с Общински съвет”, каза още кметът на София. Той допълни, че общинските съветници “се опитват да ми прехвърлят кризата с боклука, която те са инспирирали”. И заяви: “Именно за това, за да не се занимавам с анонимни и никому неизвестни лица, които си докарват вече трети мандат и носят пряка вина за всичко, което се е случило и най-вече за разпродажбата на софийските имоти, искам и каня лидерите на политическите партии, които са представени в общинския съвет, да кажат своето политическо становище по въпроса с боклука на София. Този боклук не е на Борисов, той е на всеки гражданин”.
Що се отнася до гласуването за шеф на столичното ВиК, Борисов каза, че днес, отивайки на заседание на общинския съвет, дойдоха общински съветници, които ми разказаха какво ми готви Столичният общински съвет. Според Борисов, при гласуването за шеф на столичното ВиК на общинските съветници не са им стигали гласовете “и всъщност истинският ръководител на Общинския съвет, който не е Владимир Кисьов, а е съветникът Тошко Добрев, е поискал да излязат в коридора, шушукали са си там нещо, и след като се връщат, гласуват точно 31 гласа - колкото им трябва. “Това показва че е безсмислено аз да си хабя нервите и да се занимавам с никому неизвестни на обществото хора, които в същото време дирижират всичко в София”, бе категоричен Борисов.
Мария СТАЛЯНОВА

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Въпросът с боклука не е екологичен или битов проблем, а политически | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди