изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:17 EET
АЛБЕНА ПОСРЕЩА ГОСТИТЕ ПРЕЗ СЕЗОН'2006 С НОВИ КУЛИНАРНИ ИЗКУШЕНИЯ    
ТуризъмЧетири вечери със специална кухня предлагат на всички гости в курорта Албена през този сезон - вечер на морските деликатеси, латино, италианска и традиционна българска кухня. В 80 % от четири- и тризвездните хотели, сред които "Лагуна Бийч", "Лагуна Гардън", "Ралица Супериор", "Нона" и "Боряна", има от две до четири вечери с тематична кухня.


Главният акцент в новостите на менюто е българската национална кухня. В ресторант "Калиопа" почитателите на нашенските ястия могат да опитат готвени върху сач месни и вегетариански специалитети - като сач по шопски, сач с говеждо, стомна кебап и други. Заедно с българските ястия, гостите могат да опитат и от италианската кухня - ароматни и богато гарнирани пици и вкусни спагети. В ресторант "Боряна" лично ще ви нагости Любомир Радев, който зае трето място в националния конкурс "Готвач на годината'2005". Първото му предложение в менюто е екзотична приказка от свежи домати, авокадо, късчета зелена салата и каперси в комбинация със свинско пушено филе, кубчета от френско синьо сирене, овкусени с дресинг от зехтин и пресни подправки. За основно ястие майстор Радев предлага крехки патешки гърди на грил, заляти с традиционен италиански сос от мед и балсамико, гарнирани с кубчета пържена тиква и букет от пресни подправки. За десерт е сладката изненада от сушени смокини, бадеми и сметана, запечени в сочна ябълка. Нов акцент в менюта на ресторант "Боряна" са рибните класически ястия. Тези, които предпочетат "Гергана", пък могат да опитат от диетичната салата "Соево таебо", "Зелен бургер" със зеленчуци и мисерен моцарела, както и над 24 вида пици на пещ, като най-богата от тях носи името на хотела - "Гергана".
По традиция и тази година менюто на ресторант "Синьо небе" е за изтънчени кулинарии ценители. Заведението, което е разположено на 17 етаж в хотел "Добруджа", предлага уникални специалитети като котлет от риба тон, а за десерт - козе сирене с мед и мащерка. В ресторант "Синьо небе" всеки посетител може да се наслади на невероятната гледка на Албена и морския бряг, докато отпива от богата колекция вина. Сред изобилието от напитки в листата са и световно признатите вина Шато дьо Вал Кларе, Рубин "Уникато", Мавруд изба "Загрей", Шираз Пейнтфолдс "Грейндж", "Орнелая" и "Сасикая".
 


Сходни връзки

АЛБЕНА ПОСРЕЩА ГОСТИТЕ ПРЕЗ СЕЗОН'2006 С НОВИ КУЛИНАРНИ ИЗКУШЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди