изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:55 EET
ДНЕС СЕ ОТКРИВА СЪБОРЪТ "С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО"    
КултураЗа трета поредна година на 12, 13 и 14 май Каварна ще бъде домакин на международен общобългарски младежки фолклорен събор "С България в сърцето". Организатори на събитието са община Каварна, Министерство на културата, Министерство на образованието и науката и Продуцентска къща "Пирина".

Съорганизатори са още фондация "Мостове" и фолклорен център "Нестия". Участници в събора са както български детски и младежки колективи и индивидуални участници на възраст до 25 години, така и гости от цял свят, занимаващи се с български фолклор.
Изпълненията на участниците ще започнат на 12 май от 14 ч. Официалното откриване ще бъде от 20 ч. с концерт на Севдалина и Валентин Спасови и танцова формация "Чинари". Съборът ще бъде открит от народната представителка от НДСВ Анелия Атанасова. През трите дни на проявата се очаква да се включат над 2500 изпълнители. На сцената пред читалище "Съгласие" ще се представят над 70 състава от България, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора, Албания, Македония и Украйна. Съборът ще бъде закрит на 14 май от 20 ч. с концерт на Илия Луков и формация "Пирина".
 


Сходни връзки

ДНЕС СЕ ОТКРИВА СЪБОРЪТ "С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди