изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:42 EEST
В. “Черно море”: Две убийства на хотелиери в София отключиха нова война за Златни пясъци    
НовиниСофия. 42-годишният бизнесмен Иво Марков-Сиджимата, беше застрелян в сряда през нощта в София. Разстрелът е извършен с 9-милиметров пистолет минути след 22 ч. пред дома на жертвата - близо до Военно-медицинска академия на ул."Захари Круша".


Малко след 22 часа Иво Марков се прибирал вкъщи, точно срещу блока, в който е живеел Дмитрий Минев - Димата Руснака, който пък бе убит на столичния булевард "Витоша". Жертвата е излязъл от джипа си "Фолксваген Туарег", за да отвори гаражната врата. Килърите използвали момента и с 3 - 4 изстрела от 9-милиметров пистолет застреляли бизнесмена. Убитият е семеен и има 11-годишно дете.
Иво Марков е бил близък и с вече покойния Бай Миле и е роднина на взривения през 1996 г. в асансьор варненски бос на СИК Йордан Марков. В средата на 90-те години Данчо Марков беше обединил под крилото си всички организирани престъпни групи в морската столица, като приходите от дейността им се събираше в обща каса. Той контролираше абсолютно всички незаконни дейности - от хазарта и проститутките, през каналите за крадени коли до дрогата. Убийството му е напълно идентично с това на Стоил Славов, който също беше взривен в асансьор във фирмената сграда на "Булинс" на столичния булевард "Джеймс Баучер".
През 90-те години Иво Марков държи за кратко на концесия плаж, намиращ се в местността Кабакум край Варна. По същото време той се подвизава и в хотелиерския бизнес, като стопанисва тризвездния хотел "Гданск" в курорта Златни пясъци. Името му се свързва и с фирмата "Пеликан груп" ООД, където за кратко е бил управител и съдружник. В тази фирма основен дял имат застреляният преди време в столицата Милчо Бонев - Бай Миле, както и друг варненски бизнесмен Методи Галушев. Според негови близки той е имал участие и в казино в Аржентина. През средата на 90-те години името на Марков е било спрягано и в схемите за контрабанда на цигари и горива. Според справките на полицията Иво Марков е имал присъда за присвояване на имущество през 1986 г., през 1987 е регистриран за грабеж, а през 1989 г. - за валутни престъпления. През последните години е бил собственик на две фирми - "Маринеро 33" - ЕООД за софтуер и "Генстрой" за строителство.
От МВР коментират, че убийците са познавали навиците на Марков, тъй като той всяка вечер се прибирал по това време.
Друг бизнесмен, притежаващ хотели на Златни пясъци, беше заклан вчера в апартамента си в почивната станция "Галатея" край Долна Баня. Тялото на Явуз Капаноглу е било открито в банята, завързано с тиксо и със забита ножица в гърлото. Първоначалната версия на МВР е, че убийството е на битова основа.
Явуз Капаноглу работи от няколко години в България. Той е едноличен собственик на фирмата "Аслъхан" ЕООД. Собственик е на х-л "Преслав" в КК Златни пясъци. Съпругата му Искра Георгиева Генкова-Капаноглу участва в управлението на няколко фирми, като едната от тях "Д.М." ООД е съдружник в "Златни пясъци 2000" АД. Явуз Капаноглу притежава почивната станция, в която беше убит, и голф игрище. Заедно с бившия министър на здравеопазването Славчо Богоев управляват специализираната болница за рехабилитация в Банкя. С бившите футболисти Наско Сираков и Боби Михайлов са съдружници в Сдружение ездови клуб "Левски".
Според запознати Искра Георгиева-Капаноглу е роднина със застреляния в сряда през нощта Иво Марков. Разследването на убийствата се провежда на територията на няколко града в страната. Освен служителите на "Криминална полиция" са мобилизирани и колегите им по линия на борба с организираната престъпност. Близки до хотелиерския бизнес коментираха, че убийствата може да вещаят начало на война за преразпределение на териториите в курортите. В големите комплекси вече няма място за ново застрояване и това е единственият начин за заграбване на дялове в хотелиерския бизнес. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В. “Черно море”: Две убийства на хотелиери в София отключиха нова война за Златни пясъци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди