изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:10 EEST
Търговският баланс на САЩ през март приключва с дефицит от -$62.0 млрд.    
Икономика

Търговският баланс на САЩ през март приключва с дефицит от -$62.0 млрд. спрямо дефицит от -$65.6 през февруари (ревизия от -$65.7 млрд.) и бележи втори пореден месечен спад. окаже дори около +6%.




Очакванията на пазара бяха за разширяване на дефицита до -$67.0 млрд.
Износът е нараснал с +$2.1 млрд. (главно поради ръст при индустриалните доставки, включително на петрол, химически изделия, но също и поради покачване при износа на редица инвестиционни стоки), а вносът е намалял с -$1.5 млрд. (основно поради спад във вноса на петрол и природен газ). Цената на барел суров петрол за внос е била $52.26, или с -$1.46, или -2.7% по-малко, и това донякъде обяснява изненадващите данни, както и това, че цената на експортния бензин се е покачила. Но количеството на вноса на суров петрол се е увеличило, което предполага, че подобряването на търговския баланс е временно, с оглед на новото покачване на цените на суровината. Последният път, когато търговския баланс се е подобрил за 2 поредни месеца, както сега, е бил през октомри и ноември 2003. Тези по-добри данни може би трябвало да се отразят в една ревизия нагоре на предварителните данни за растежа на БВП през първото тримесечие, като той може да се
По страни търгвоският дефицит с Китай е -$15.6 млрд. спрямо -$13.8 през февруари, с Япония е -$7.6 млрд. спрямо -$7.1 преди това, със страните от ОПЕК -$8.1 млрд. спрямо -$7.3, с Канада -$5.4 млрд. спрямо -$7.2 млрд. (поради ръст на износа за Канада).

Цените на стоките по вноса в САЩ се увеличават с +2.1%, докато цените без петрол са непроменени. Петролът нараства с 11.5% от март 2005, докато на годишна база ръстът е 32.5%. Цените без петрола си останаха непроменени през април след като през предходните два месеца се понижаваха главно заради по-ниската цена на природния газ (-1.3%).
http://finance.news.bg
 


Сходни връзки

Търговският баланс на САЩ през март приключва с дефицит от -$62.0 млрд. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди