изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:58 EEST
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА    
НовиниДЕЛЕГАЦИЯ от област Добрич, в чийто състав бяха включени и представители на кметството заедно с кмета Детелина Николова, посетиха в края на миналата седмица окръг Констанца. "Бяха обсъдени бъдещи съвместни проекти по програмата за Трансгранично сътрудничество между България и Румъния.

 Колегите от окръг Констанца ни предложиха да се включим в проект "Посещение на делтата на Дунав". Целта му е да се направи такова посещение на делтата на реката от хора на изкуството, които впоследствие да създадат творби. Идеята включва още продажбата на творбите на търг, като със средствата, които се съберат, да бъдат подпомагани културни институции" - разказа кметът Детелина Николова. Добрич е подписал договор за съвместно разработване на проекта, като от наша страна в него ще бъдат включени Художествената галерия и Съюзът на художниците от Добрич, добави още Д. Николова.
ПОСТОЯННАТА комисия по законност и обществен ред е поискала становище от общината за временните обекти по член 120. По този повод кметът Детелина Николова заяви, че на проблема се гледа политически. "Няма да бъде спряна процедурата по премахването на временните обекти, тъй като такива са изискванията на закона. В България сме свикнали да не спазваме закона. Още повече има и общински съветници, които са собственици на такива обекти" - каза още Д. Николова.
ПРОДЪЛЖАВАТ работите по програмата за капиталови разходи на кметството, съобщи вчера зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев. "Пътно строителство" на 90 % е изпълнило своята квота по изкъпването на пътни артерии, работят и другите две фирми - изпълнителки. Общинското дружество "Комуналефект" продължава работата си по благоустрояването, като през тази седмица дружеството ще извърши кърпежи с бетонови разтвори в кв. "Строител". Извършва се също подготовка за поставяне на стълбове за улично осветление от сградата на детска ясла 4 до Дома за стари хора, добави още арх. Ганчев.
ДОБРИЧ заедно с още 25 общини от страната се представи на пролетното изложение в Пловдив. "Общо три общини от областта бяхме с един общ щанд - Добрич, Добричка и Генерал Тошево, което направи силно впечатление. Дадохме добър пример за междуобщинско коопериране и предизвикахме интереса на тайвански търговски център и други участници в панаира" - каза зам.-кметът Галина Митева. Добрич ще се представи на предстоящото изложение за недвижими имоти в Мюнхен с новата промишлена зона, която ще се изгражда на терена, предоставен от Министерство на отбраната, добари още Г. Митева.

 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди