изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:25 EEST
НЯМА ЛИЧНОСТЕН КОНФЛИКТ В ДОБРИЧ. ИМА ЛИЧНОСТЕН КОМПЛЕКС"    
ПолитикаТова заяви за НДТ министърът на земеделието и горите Нихат КАБИЛ по повод публичното оповестяване от четирима депутати, че ще поискат оставката му. Ден преди представянето на доклада пред Европейската комисия министър Кабил заяви още, че е много важно как той ще бъде артикулиран от еврокомисаря Оли Рен

- Г-н Кабил, днес /б.а. - вчера/ четирима депутати от Добрич - Николай Камов, Евтим Костадинов и Ясен Пенчев от "Коалиция за Бъгария" и независимият Станчо Тодоров обявиха публично, че ще поискат оставката Ви. Мотивите им са, че стандартите и управлението в земеделието не са европейски, липсата на фитосанитарен контрол по границите на страната ни, забавянето старта на разплащателната агенция. Лидерът на БСП в Добрич Я. Пенчев добави още, че ще представи това искане на премиера и председател на ВС на БСП Сергей Станишев, както и на другите двама лидери на партиите, коалиционни партньори в управлението на страната - НДСВ и ДПС. Не на последно място бе и изтъкнат фактът, че е недопустимо месеци наред областните дирекции на фонд "Земеделие" и  "Земеделие и гори" да бъдат без ръководители. Как ще коментирате исканата Ви оставка и има ли междуличностен конфликт между Вас и Ясен Пенчев?
- Тази оставка е вътрешно партиен проблем и обвиненията са несъстоятелни. Няма междуличностен конфликт, има личен комплекс. Обвиненията са най-малкото смешни. Пример за това е и докладът, който утре /б.а. - днес/ ще бъде представен пред Европарламента. Най-малкото смешно могат да звучат обвинения, че няма европейски стандарти в земеделието, след като заедно с екипа, с който работя, успяхме да намалим червените картони в област земеделие от 9 на 2 и те са в техническо отношение. В момента всичките ни усилия са насочени към изграждането на системата за идентификация. До момента над 30 % от територията на страната е заснета, а до края на месеца ще е вече 50 %. Не смятам тези обвинения и искането за оставка за сериозно и това по-скоро е буря в чаша вода. Разбирам опозицията да ми иска оставката, защото това й е работата на една опозиция, но коалиционен партньор... Това не разбирам. Искането на оставка е сериозен политически акт. По проблемите в Добрич имах и разговор с премиера Сергей Станишев, който е и председател на Висшия съвет на БСП. Не е нормално и не са редни нещата, които стават в Добрич. Не може едно управление да изпада в такава ситуация, заради кадруването на един-двама като Ясен Пенчев.
- Какво е Вашето очакване по отношение на доклада, който ще бъде представен пред Европарламента?
- За мен е важно как еврокомисарят Оли Рен ще артикулира доклада пред Европарламента при неговото представяне. Надявам се да има наистина обективни оценки. Както отбелязах, ние работим по посока на поетите ангажименти и успоредно с предстоящата лятна жътва работим по изграждането на информационната система, така че реално през март 2007 г. да можем да почнем да подпомагаме реално нашите фермери и земеделски производители.
- Каква част от Добрич е заснета вече и готова за включване в информационната система на страната?
- По информация от вчера /б.а. - неделя/ на 100 % е заснет целият ЛОТ на Североизточна България.
 


Сходни връзки

НЯМА ЛИЧНОСТЕН КОНФЛИКТ В ДОБРИЧ. ИМА ЛИЧНОСТЕН КОМПЛЕКС" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди