изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:53 EEST
Три са окончателните предложения за обща президентска кандидатура на десните    
НовиниСофия. Три са окончателните предложения, които ще се обсъждат между дясноцентристските партии за обща президентска кандидатура. Това стана ясно след среща на представители на десните партии, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Предложенията са на Веселин Методиев (ДСБ), Сергей Игнатов, ректор на Нов български университет (НБУ) и проф. Георги Бакалов, зам.-ректор на Софийския университет. Преговарящият от страна на СДС Владимир Кисьов заяви, че процесът по номинации вече е приключил и оттук нататък всяка една партия ще обсъжда тези три имена. На следващата среща, която е през другата седмица десните ще обсъдят отново трите имена и вероятно ще излязат с обща позиция.
Кисьов каза още, че по време на срещата е било обсъждано и предложението на Гергьовден във формата на групата да влязат “Новото време”, ГЕРБ и “Ред, законност и справедливост”. Кисьов уточни обаче, че членовете на работната група са стигнали до консенсус и ще спазват този формат и занапред.
“Всички се обединихме около мнението, че всяка външна подкрепа на предложения от нас кандидат-президент би била добре дошла”, допълни Кисьов.
Той каза още, че среща на ниво лидери на десните партии трябва да има, дори трябвало да има няколко срещи. Кисьов не се ангажира с точни срокове кога трябвало да бъде тази среща. На въпрос ще има ли точна дата, на която ще се обяви името на десния кандидат за президент, Кисьов отговори, че десните трябва да стигнат до тази личност, която събира най-голяма подкрепа, а не да робуват на срокове.
Мария СТАЛЯНОВА
 


Сходни връзки

Три са окончателните предложения за обща президентска кандидатура на десните | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди