изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-24 @ 17:37 EEST
ПОЛИЦИЯТА В ДОБРИЧ ЗАЛОВИ ВЪОРЪЖЕНА ГРУПА, ЗАПОДОЗРЯНА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ    
НовиниПрез изминалото  денонощие на територията, обслужвана от ОД"Полиция" - гр. Добрич, е регистрирано  1 престъпление.
           1. На 15.05.2006г., около 01.00ч., при полицейска операция проведена от служители на сектор "Охранителна полиция" на Първо РПУ при ОД "Полиция"- гр. Добрич, в района на ЖК "Дружба" в гр. Добрич е задържана въоръжена група от три лица от гр.Добрич , съответно на 31, 38 и 40 години.          Задържаните са заподозрени в осъществяването на подготовка за извършване на тежко криминално престъпление.
           От тримата мъже и от лекия автомобил с който се придвижвали лицата, служителите на полицията са иззели два пистолета/ боен и газов/ със заличени фабрични номера и поставени патрони в цевите, боеприпаси за пистолетите, две мобилни радиостанции, два фалшиви документа за управление на МПС , две тъмни качулки с необходимите прорези, както и други вещи подсказващи сериозни подготвителни действия с престъпен замисъл.
           Активната работа на полицията по изясняването на случая продължава. Задържаните лица са криминално проявени.Осъждани са за престъпления.
           Образувано е полицейско дознание.
           За проявен висок професионализъм, служителите на реда участвали в задържането горепосочените лица са предложени за награждаване.
             2. На територията на гр.Добрич е проведена полицейска операция  от служители на сектор "Икономическа полиция" при ОД"Полиция"-гр.Добрич. По време на операцията в търговски обект и в две гаражни помещения в района на гара"Юг", служителите на реда са открили и иззели вносни акцизни стоки - цигари и алкохол без бандероли на обща стойност около 7000 лева. Работата по случая продължава. Предстои назначаване на съответните експертизи и повдигане на обвинения на виновни лица от гр.Добрич, тъй като деянието на последните е престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.  
                   През изминалото  денонощие  на територията на ОД "Полиция"-Добрич са регистрирани 6 ПТП .
           
  Поделенията на ОД ПБЗН   са  участвали в гасенето на  2 пожара и 1 АСД.

         В ОД " Полиция" - гр. Добрич е създадена необходимата организация за взаимодействие, охрана и контрол при провеждането на абитуриенските балове на територията на област Добрич.
         Предвидено е засилено полицейско присъствие за охрана на обществения ред в районите на заведенията, където ще се провеждат балове, обезпечаване на необходимата сигурност в самите заведения и засилен пътен контрол с оглед недопускане на тежки пътно-транспортни произшествия и нарушения на Закона за двежение по пътищата. Във заведенията няма да бъдат допускани лица нямащи касателство към баловете на абитуриентите, съгласно договореност с ръководствата на съответните учебни заведения, собсвениците на заведенията и общините.
 
 


П Р А К Т И Ч Е С К И             П Р Е П О Р Ъ К И

ЗА  ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ  НА  НЕЩАСТНИ  СЛУЧАИ ПО  ВРЕМЕ  НА  ПРАЗНИЦИТЕ  НА  АБИТУРИЕНТИТЕ

 

Най-често нещастни случаи - пътни злополуки с абитуриенти и техни приятели, през изминалите години са ставали по време на пътувания  непосредствено след абитуриентските балове и във вечерните и нощните часове през следващите дни.
За да не се стигне до ситуация за пътна катастрофа отговорността е на родителите, абитуриентите, техните приятели и близки, които пряко или косвено са ангажирани  в тържествата.

   ПРЕПОРЪКИ КЪМ АБИТУРИЕНТИТЕ

1. Вашето силно приповдигнато настроение на паметния празник е разбираемо и логично. Не забравяйте, че силните емоции са лош съветник и водят до загуба на чувството за предпазливост.
2. Когато Ви возят с автомобил от дома до училището и оттам до мястото на абитуриентския бал, Вие сте с близки приятели в автомобила. На коктейла или обяда у дома или в заведение Вие и вашите приятели вече сте пийнали алкохол, което подвежда към вземане на "смели" решения - показване от прозорците и люковете на колите по време на движение, размахване на бутилки, викове и прочее. Рисковете се подценяват в голяма степен. Вие - абитуриентът или абитуриентката, можете най-успешно да въздействате на  приятелите си, защото в този ден се изпълняват Вашите желания. Помолете ги убедително, лично заради Вас, да не рискуват и да не излагат празника Ви  пред опасност от тъжен провал.
3. Ако някой е пийнал повече и не се вслушва в молбата Ви, дискретно помолете другите от компанията да го възпират от не разумни действия. 
4. Непременно осигурете трезвен шофьор, който да ви вози по празничните маршрути, както и резервен - който да замести титуляра, ако той  се изкуши и се почерпи с алкохол.
5. Ако в определен момент не може да въздействате, осигурете си съдействието на родители или други ваши близки.
6. Не се съгласявайте инцидентно след еуфорията на абитуриентския бал, оттам да ви откарат с автомобил хора,  които е вероятно да са пили алкохол или са неправоспособни.
7. След бала често възникват спонтанни предложения за продължение на празника, пътувания към други заведения, дискотеки, хижи, за гостувания в домове и др. Такива пътувания са твърде опасни и неведнъж са завършвали трагично поради превишена скорост от високия градус на настроението, рискови маневри, употреба на алкохол, отклоняване на вниманието на водача при веселбата в  купето и др. По-добре е да не се съгласявате с подобни предложения, въпреки настояването на другите. Не забравяйте, че тази нощ се изпълняват Вашите желания и Вие в най-голяма степен може да въздействате!
8. Ако Вашият трезвен шофьор все пак демонстрира "майсторство" и "смелост", особено при движение на фарове, и върши опасни нарушения, не оставайте безучастни под заплахата от катастрофа.
9. Ако Вие - абитуриентът, шофирате по маршрута към мястото на бала, по-добре е да не се движите в колона с други автомобили, превозващи абитуриенти, и да не се поддавате на провокациите за състезаване с останалите и за   демонстриране на пълно неуважение към правилата. Не се подвеждайте от водачите на другите автомобили в колоната да преминавате при червен сигнал на светофара или да отнемате предимство на кръстовище, регулирано със знаци. Превишаването на скоростта увеличава риска да блъснете дете, пешеходец или да катастрофирате с удар в друго превозно средство, стълб и  др.

ПРЕПОРЪКИ КЪМ РОДИТЕЛИТЕ

1. Въпреки многото ангажименти при организирането на празника на Вашия син /дъщеря/ отделете специално внимание на сигурността на абитуриента и съпровождащите го.
2. Дори да са правоспособни, за предпочитане е абитуриентите да не шофират. Те са в особено емоционално състояние и лесно могат да допуснат грешки. По-добре е зад волана да бъдете тъкмо Вие, родителят, или Ваш близък приятел при пътуванията от дома Ви  до училището, до дома на класната ръководителка и заведението, в което ще се състои абитуриентския бал. Ако все пак изпълните молбата на Вашия син - абитуриент да му предоставите семейния автомобил за дните след бала, поговорете с него насаме за опасностите и доброжелателно го предупредете:  да не си позволява алкохол, да не кара рисково, да не се влияе от опасни спонтанни предложения за извънредни пътувания от страна на пийналата компания и др.
3. Настойчиво помолете вашите абитуриенти да не изключват мобилните си телефони  и поддържайте периодично връзка с тях, за да се осведомявате как протичат празничните вечери. Ако възприемете тревожни симптоми, имайте готовност да отидете на място и се осведомите за проблема. При необходимост, за предотвратяване на рискови пътувания, скандали, нарушения на обществения ред  и др. потърсете съдействие от полицията.
4. На тържеството у дома Ви или в заведение преди абитуриентския бал не прекалявайте с алкохола, за да  не бъдат омаловажени вашите съвети към абитуриента и неговите приятели, които го съпровождат.
5. Непременно предупредете водачите на автомобила с абитуриента и на другите съпровождащи го коли за засиления контрол за нарушения и за заснемането с видеокамери от полицията /а по-късно и санкционирането/ за опасните нарушения - неправилно превозване на пътници, показали се навън от прозорците и люковете, преминаване на червен сигнал на светофара, рискови изпреварвания и др.

Сектор "ПП-КАТ" Добрич уведомява гражданите, че крайния срок за подмяна на регистрационните табели от стария образец е 31.05.2006 г., като същият няма да бъде удължаван. Във връзка с това приканваме гражданите, които смятат да подменят табелите на своите ППС, да не изчакват крайния срок, тъй като технологично е ограничен броя на ППС които могат да се обслужат в един ден и гражданите ще загубят значително време за подмяната.

Уведомяваме Ви, че след 17.05.2006 г. службата за регистрация ще работи с удължено работно време с граждани от 7.30 часа до 17.00 часа включително и събота от 08.00 до 14.00 часа.

Считано от 01.06.2006 г. на всички пътни превозни средства с не подменени табели ще бъде прекратена регистрацията.
Всички водачи, установени да управляват автомобили с прекратена регистрация ще бъдат санкционирани съгласно разпоредбите на Закона за движение по пътищата!

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

ПОЛИЦИЯТА В ДОБРИЧ ЗАЛОВИ ВЪОРЪЖЕНА ГРУПА, ЗАПОДОЗРЯНА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди