изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:01 EEST
ДА НЕ УГАСВА У НАС ПЛАМЪЧЕТО НА ЧОВЕЧНОСТТА    
Общество* 15 МАЙ - ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА ЗАЕТОСТТА

Началникът на отдел "Услуги по заетостта" в дирекция "Бюро по труда" в Добрич Ирена Баирова пред НДТ

- С какво чувство служителите на дирекция "Бюро по труда" отбелязахте празника си?
- Настроението ни не може да се каже, че бе празнично, но като цяло чувството на удовлетвореност от свършената работа преобладава. В дирекция "Бюро по труда" в Добрич през последните години натовареността на служителите е голяма. Това се дължи на динамичните процеси, които протичат в системата ни и високите изисквания към качеството на работата ни. Доволни сме от резултатите на нашата работа.
- През последните години се отчита чувствителен спад на нивото на безработица в страната, а също и Добричка област. Това важи в особена сила за град Добрич, където тя от няколко години е под 10 процента. На какво се дължи това?
- Спадът на нивото на безработица се дължи на успешно стартиралите и реализирани програми, насърчителни мерки, както и на много добрите контакти на ДБТ с институциите, общините, социалните партньори, фирмите и неправителствените организации.
- Дирекция "Бюро по труда" в Добрич е сред най-добрите в страната по редица показатели. Какво е разковничето на високите резултати? - Наистина, дирекцията ни работи много успешно и показателите ни са високи вече няколко години. Разковничето е в качеството на работата ни, отличната комуникация с работодателите в региона, програмите, които успешно реализираме и които  много стегнато работят в нашето "Бюро по труда".  Увеличава се броят на фирмите, които ползват услугите на нашата дирекция под формата на консултации, преференции и други инициативи. Разполагаме с много добър екип от специалисти.
- Макар и ден след професионалния Ви празник, какво е Вашето пожелание към служителите на дирекция "Бюро по труда", а и въобще - към колегите Ви в областта?
- Пожелавам на всички колеги да са здрави, все така инициативни и отговорни. Да не угасва в тях пламъчето на човечността. Нека се борят с усмивка с всеки труден ден  и да не губят вярата в доброто.

 


Сходни връзки

ДА НЕ УГАСВА У НАС ПЛАМЪЧЕТО НА ЧОВЕЧНОСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди