изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:54 EEST
ЗА ВТОРИ ПЪТ АЛБЕНА ДОМАКИН НА ФЕЕРИЯ И КРАСОТА    
ТуризъмОт 21 до 27 май в курорта ще се проведе Фестивал на цветята

За втори път Албена ще изненада своите гости с Фестивал на цветята, който ще се проведе от 21 до 27 май. В него тази година ще вземат участие 22 фирми, които ще превърнат Културния център в комплекса в оазис от красота, феерия и ухания. "Фирмите тази година са с 5 повече спрямо миналата година, които са заявили участие във фестивала. Те ще бъдат разположени на площ от 500 кв. м" - каза ръководителят на сектор "Култура" в комплекса проф. Боньо Лунгов.
Любителите на цветята ще имат възможността да видят листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, аранжировки от отрязан цвят, вечно зелени храсти и дървета и още много други. Фестивалът ще се открие на 21 май с интресен лабиринт от живи цветя - майсторство на школата по икебана "Сога", като в края на лабиринта всеки посетител на фестивала ще бъде приятно сюрпризиран. Майстор-готвачите на Албена пък ще демонстрират своите умения, като създадат цветя от плодове и зеленчуци, разкри още част от изненадите проф. Лунгов.
В рамките на фестивала ще бъде открит и Розариумът на Албена, където цените на розите ще видят много видове от кралицата на цветето. Едни от най-големите фирми за внос и производство на цветя у нас - "Бургасцвет 90", "Плантева", "Деметра" и много други, ще покажат всички новости в изкуството цветарство. Специализираното списание "Градина" също ще се представи в рамките на феста, а за любителите на източните изкуства е предвидена демонстрация на икебана от школа "Сога". Организаторите ще представят и демонстрация на ръчно изработена хартия с вградени цветя.
 


Сходни връзки

ЗА ВТОРИ ПЪТ АЛБЕНА ДОМАКИН НА ФЕЕРИЯ И КРАСОТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди