изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:53 EEST
Кметът слага край на царския живот на общинските фирми    
ОбществоЦарският живот на хората, които управляват общинските фирми, не може да продължава повече, обяви пред журналисти днес столичният кмет Бойко Борисов.

В отговор на въпрос защо е назначил втора проверка на "Топлофикация - София", въпреки че дружеството беше проверявано и през февруари тази година, Борисов заяви, че не е бил доволен от първата проверка.

Той посочи, че е благодарен на Столичния общински съвет, че вчера е подкрепил предложението му и е взел решение да се спрат разпоредителните функции с имуществото на "Топлофикация" до приключване на проверката.

Когато премиерът говори за борба с корупцията, трябва да се започне именно от държавните и общинските фирми, от хората, които дават личен пример, каза Борисов.

Начинът по който се прави една проверка или се дава бизнес на една фирма - това е всъщност голямата корупция, заяви той.

Борисов каза, че не желае да се занимава персонално с хората, като например каква заплата е взимал бившият директор на "Топлофикация – София" Валентин Димитров.

Въпросът трябва да се реши кардинално, заяви градоначалникът. Проверки ще има в Столичната компания за градски транспорт, добави той.

По думите му там имало 75-76 годишни лица, които се водят експерти и взимат по 1600 - 1700 лв. заплати. И те не знаят за какво взимат тези пари, а другите не са ги и виждали, коментира Борисов.

Предоговарянето на концесията по чистотата на столицата трябва да приключи днес, продължи кметът. Юристите на общината и тези на фирмите - концесионери подготвят текста, който трябва да бъде подписан от двете страни, а след това – да бъде одобрен от СОС, заяви той.

Лошото е, че в момента концесионерите ни съдят за неизплатени пари, с които им е задлъжняла общината, преди аз да дойда, добави Борисов. Според него ако има съдебно решение, общината ще трябва да изплати тези суми на концесионерите.  http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Кметът слага край на царския живот на общинските фирми | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Кметът слага край на царския живот на общинските фирми
Автор: Anonymous да 2006-05-22 @ 00:59 EEST
Точно  така  стоят нещата  и в  Община  гр.Добрич .   Корупцията  продължава  в  по-големи  размери  при  кметицата  от  НДСВ  и  няма  кой  да  я  озапти тази  развилняла  се  ........................ И в  градския  транспорт  начина  на  даване  на  дейност  на  Общинските  и  на  частните  фирми  си  е  много  сериозна  злоупотреба  с  държавния  бюджет -  , но  нека  прокуратурата  си  спинка  пък  може  и  те  да  получат  по  нещо  .........................  знае  ли  човек?  Ама  не  този  дето  диоген  го  търси

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди