изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:46 EEST
Анастасия Мозер: В двете групи на БЗНС- НС има сериозни разлики в позициите    
ПолитикаСофия. Основният акцент в работата на конгреса на БЗНС-НС в неделя ще бъде първата точка от дневния ред, а именно работата по осъществяване на обединителен процес на БЗНС. Това заяви за Агенция “Фокус” Анастасия Мозер, главен секретар на партията.

По думите й конгресът се свиква именно, за да започне да се работи сериозно за обединението на земеделските сили.
Мозер поясни, че два пъти вече са разговаряли с Георги Пинчев, главен секретар на БЗНС, както и с Любен Божилов, председател на БЗНС “Никола Петков”.
Помолена да коментира провелия се в четвъртък извънреден конгрес на БЗНС-НС, свикан от Борислав Китов, Анастасия Мозер каза: “За нас този конгрес противоречи на тенденциите, които те сами твърдят, че отстояват . Стефан Личев, който говори за обединение, фактически разединява БЗНС”. По думите на Мозер истинската дейност в една организация се прави на светло. Прави се с поставяне на въпросите ясно на масата и с поставяне дори и на кандидатури - ясни и прозрачни, категорична бе Мозер.
На въпрос съществува ли път и начин противоречията между привържениците на Мозер и тези на Китов и Личев да бъдат преодолени, Анастаия Мозер отговори. “Можеше, ако те, след като бяха бламирани на извънредния конгрес през декември, бяха направили стъпки, които ние очаквахме. Има сериозни разлики в позициите на двете групи и за участието във властта, и за пътя на БЗНС”.
По повод решението на конгреса, организиран от Китов и Личев, БЗНС -НС да бъде преименуван на Земеделски народен съюз, Мозер каза, че те са гласували за това име още на конгреса си през декември, след което е внесено и искане в съда за регистрация на новото име.
“Ние отдавна сме завили пред обществото желанието си за обединение на земеделските сили. Това обединение обаче ще стане след сериозни разговори, с едно споразумение, за да няма губещи и да бъде запазена същността и призната дейността на съответната част от БЗНС-НС”, каза още Анастасия Мозер.
Тя поясни, че двете групи, които се делят, все още са една организация. Коя от двете е легитимна, ще реши съдът. Промените, които се правят в документите, трябва да се регистрират в съда, поясни Мозер.
“Ние считаме, че техният конгрес е незаконен, защото не са спазили всички условия. Те не са конгрес на БЗНС - НС”, заяви Анастасия Мозер.
Маргарита КОЛЕВА
 


Сходни връзки

Анастасия Мозер: В двете групи на БЗНС- НС има сериозни разлики в позициите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди