изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:04 EEST
Душана Здравкова: С огромна тревога приемам поредните констатации от доклада на ЕК за напредъка на България    
Политика Варна. С огромно съжаление и тревога възприемам поредните констатации от доклада на ЕК за напредъка на България в процеса на присъединяването, защото тези констатации отразяват един дълъг процес на последователна критика на ЕК и на нейните експерти, които правят междинните доклади, за това, което се случва в съдебната система. Това каза в предаването "Метроном" на радио “Фокус” - Варна председателят на УС на ГЕРБ, съдия Душана Здравкова.

 "В същото време ние, съдиите и останалите магистрати, сме тези, които реално изпитваме неудачите на своя гръб, успоредно с това, че цялото общество и страните по делата, също страдат от недостатъчно реформираната съдебна система, от недобра организация, от недостатъчно добро ниво на проектозаконите", допълни Здравкова.
"В качеството си на председател на едно такова сдружение като Граждани за европейско развитие на България аз съм много силно мотивирана не само да давам оценки, а да се опитам да активизирам и колегите, и обществото да въздействаме на институциите в посока да отговорим на критиките в доклада. Няма как да заобиколим този път категоричната, даже рязка критика в различните области, най-вече в изпълнението на политическите критерии и в частност на глава 24 “Правосъдие и вътрешен ред”, подчерта Душана Здравкова.
Бистра ВАРНЕВА

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Душана Здравкова: С огромна тревога приемам поредните констатации от доклада на ЕК за напредъка на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди