изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:08 EET
Радикализирането на политическия климат в България на етническа основа може да създаде проблеми, смята президентът    
НовиниВарна. Радикализирането на политическия климат в България на етническа основа би могло да ни създаде доста проблеми - не толкова в отношението с ЕС. Този проблем трябва да намери решение с една ясна позиция на всички български политически партии и организации, категоричен е президентът Георги Първанов, предаде репортер на радио “Фокус” - Варна.

“Имам усещането, че в момента има политически лидери, които вътрешно се радват от това, че Сидеров полемизира така директно с Първанов”, допълни той. Първанов припомни, че така е било през 20-30 години в някои европейски страни при появата и развитието на едно ново явление. “Има много общини, където съществува образцово сътрудничество между различните етноси. Защо се опитваме да създадем или да внесем отвън такъв проблем отвън?”, коментира държавният глава.
“Тази моя позиция ще бъде неизменна, компромиси по този въпрос няма да правя, независимо от това какво ще бъде моето политическо бъдеще. Твърдя, че съм доста преди тях на територията на политическите патриоти. Но в никакъв случай не бих си позволил радикализиране на политическия живот в България с етническа насоченост”, категорично заяви Георги Първанов.
Искра УРУМОВА

Георги Първанов: Действията на Кунгюн са катализатор в негативна посока за етнополитическия климат в страната
21 май 2006 | 15:19 | Агенция "Фокус"
Варна. Действията на Мендерес Кунгюн са катализатор в негативна посока за етнополитическия климат в страната. Това каза днес във Варна президентът Георги Първанов, предаде репортер на радио “Фокус” - Варна.
“Нека припомня, че преди доста време аз сигнализирах главния прокурор за дейността на една друга личност – Адем Кенан. Не защото неговата дейност може да представлява някаква реална заплаха за нашата национална сигурност, а защото като държавен глава не мога да допусна оценки, квалификации, изказвания от рода на неговите”, допълни Георги Първанов. Според него, това катализира в негативна посока и без това напрегнатия етнополитически климат в последните 1-2 години. “По същия начин бих оценил действията на Кунгюн в Пловдив. Смятам, че тук главна прокуратура трябва да се самосезира, трябва да се запознае с документите и с реалните действия на този кръг”, подчерта държавният глава. Според него, този кръг не е голям, но би могъл да има голям ефект от своята дейност. Още повече, че има заинтересувани среди от другата страна на барикадата, които веднага да поемат тази тежка полемика.
Искра УРУМОВА

 


Сходни връзки

Радикализирането на политическия климат в България на етническа основа може да създаде проблеми, смята президентът | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди