изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:41 EEST
Турска риболовна гемия се опита да блъсне кораб на Гранична полиция при преследване    
НовиниВарна. Над 2 километра мрежи за улов на калкан са намерени на задържаната тази сутрин във Варна турска риболовна гемия. Мрежите са намерени мокри, с полепнали миди и в работно състояние, обясни началникът на Граничен полицейски участък-Варна Димитър Василев, предаде репортер на радио “Фокус” – Варна.


Димитър Василев обясни, че корабът е задържан в 0.45 часа тази сутрин след близо двучасово преследване на около 13-14 мили източно от град Бяла. Гемията е задържана след отказ да спре за проверка от граничен полицейски кораб и опит да избяга в открито море. По време на преследването екипажът на полицейския кораб забелязва, че от гемията се изхвърля голямо количество уловен калкан. При преследването турският кораб се опитва да блъсне кораба на Гранична полиция, при което полицаите дават предупредителни изстрели във въздуха със служебното си оръжие, обясни Василев. При задържането турският екипаж проявява агресивно поведение, при което граничните полицаи употребяват помощни средства. На борда на гемията са задържани общо 10 души, един от които е без лични документи, обясни Василев.
След проверка от страна на Морска администрация-Варна е установено, че на борда на гемията няма спасителни плотове, а при щателна проверка са открити и 2 пакета жълт прах, който според турските моряци се използва за улов на паламуд. На полевия тест веществото не е реагирало на наркотици, посочи Василев. По негови думи извършваната проверка продължава, като материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата.
Георги АЛЕКСАНДРОВ
 


Сходни връзки

Турска риболовна гемия се опита да блъсне кораб на Гранична полиция при преследване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди