изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:36 EEST
Георги Първанов: Вероятно ще има много кандидат-президенти, но президентът е един    
Новини

На въпрос как гледа на евентуална подкрепа от страна на сдружение ГЕРБ, президентът каза: “Аз имам много добър диалог с кмета на София Бойко Борисов, и с кмета на Сливен Йордан Лечков, и с кмета на Каварна Цонко Цонев.



Варна. България има нужда от президент. Вероятно ще има много кандидат-президенти, но президентът е един. Не мога да си позволя смесване на дейността в един решаващ за България момент, заяви държавният глава във Варна в отговор на въпрос ще се кандидатира ли за нов президентски мандат, предаде репортер на радио “Фокус” - Варна.
“Вчера разбрах, че Съюзът на тракийските дружества, за чиято кауза съм се старал винаги да работя, е издигнал моята кандидатура. Ако и когато реша да се кандидатирам, естествено ще отида първо при тях да направя своя отчет и да обсъдим заедно какво правим оттук нататък”, добави Първанов.
На въпрос как гледа на евентуална подкрепа от страна на сдружение ГЕРБ, президентът каза: “Аз имам много добър диалог с кмета на София Бойко Борисов, и с кмета на Сливен Йордан Лечков, и с кмета на Каварна Цонко Цонев. Аз правя нещата не защото се стремя да спечеля доверието на този или онзи, а защото наистина нещата трябва да стават. Да, трябва да има нова икономическа и социална политика и аз го казах далеч преди Лечков да излезе с подобна теза. Аз се опитах да очертая собствената си визия за такава нова политика”.
Държавният глава съобщи, че през месец юни вероятно ще стартира форум за нова политика, на който ще събере представителите на критичната мисъл и на неправителствените организации.
“Там ще имам своето предложение и за конкретни действия след 1 януари 2007 г. и в по-стратегически план. За това има готови разработки в Института по икономика при БАН, които обаче трябва да получат своето прагматично звучене. Ще ги предоставя на всички в изпълнителната власт, в политическите партии, на НПО. Не смятам да водя самоцелни полемики. В този случай си върша работата.”, добави Първанов.
Искра УРУМОВА

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Георги Първанов: Вероятно ще има много кандидат-президенти, но президентът е един | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди