изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:23 EEST
БЗНС – НС прие декларация за обединяване на земеделското движение    
ПолитикаСофия. На извънредния си конгрес БЗНС – НС прие декларация за обединяване на политическите организации, споделящи основните ценности, принципи и политически позиции на земеделското движение, предаде репортер на Агенция “Фокус”.


“ Ние не предлагаме обединение на тези земеделски организации, заради закона за политическите партии, заради механичния сбор от хора, или заради политически егоизъм. Просто искаме да направим един - единствен земеделски съюз”, това заяви на пресконференция след края на конгреса на земеделците Моньо Христов, член на Управителния съвет на БЗНС – НС.
До Архангеловден трябва да бъде изготвено споразумение, което да обхване в организационен, правен и финансов аспект цялото обединение, както и подготовката на нов Устав и Програма на съюза, допълни Моньо Христов.
На конгреса днес присъстваха представители на всички наши организации, подчерта на пресконференцията главният секретар на организацията Анастасия Мозер.
“Ние се обединяваме с хора, които споделят нашите идеи, принципи и с хора, които са последователни в позициите си”, заяви Венцислав Върбанов. За Китов, Личев и Чукарски, които организираха преди дни друг конгрес на БЗНС, той каза: "Те сами избраха своя път и този път е създаване на нова политическа формация, която няма нищо общо с БЗНС – НС“.
"Политическите послания на конгреса днес бяха много изчистени и ясно изпратени не само до делегатите на конгреса, а и до българската общественост. Влизаме в един процес на обединение, в който ще изчистим процедурите, които касаят юридическата и финансовата страна на този въпрос”, посочи още Венцислав Върбанов.
По повод изключването на членове на ръководството на БЗНС – НС, Моньо Христов заяви: “Хората, които изключихме от ръководството на партията днес, искат да направят коалиционна политика с БСП и неговите сателити НДСВ и ДПС. Тоест ние слагаме рязка граница на това, кои са политическите партньори, с които в бъдеще земеделския съюз може да работи в център-дясното пространство”.
Маргарита КОЛЕВА
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

БЗНС – НС прие декларация за обединяване на земеделското движение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди