изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:42 EET
А1: Членството на България и Румъния през 2007 г. е скандал, заяви бивш германски президент    
Европейски съюзСофия/Букурещ. Членството на България и Румъния в ЕС през 2007 г. е “скандал и голям фарс”, е заявил бившият германски президент Роман Херцог, цитиран от македонската телевизия А1. В интервю за германския седмичник “Фокус” Херцог е заявил, че на двете балкански страни им предстои още много работа преди да се присъединят към 25-те страни-членки на съюза.

“Двете страни може да се присъединят към ЕС, но преди това трябва да изпълнят задълженията си”, отбеляза Херцог, който от 1994 до 1999 г. беше начело на германската държава. По думите му “гледането през пръсти” към Румъния и България засилва недоверието на гражданите спрямо ЕС и именно това е една от причините, довели до френското и холандското “не” на проекта за Европейска конституция през пролетта на 2005 г.
Европейската комисия отложи най-късно за началото на октомври препоръката си относно датата за присъединяване на България и Румъния, въздържайки се от категоричен отговор дали двете страни ще станат членки през януари 2007 г. или една година по-късно, припомня А1.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

А1: Членството на България и Румъния през 2007 г. е скандал, заяви бивш германски президент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди