изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:18 EEST
ЗАЩИТЕНИ ЖИЛИЩА - В ПОМОЩ НА ДЕЦАТА ОТ ДОМОВЕТЕ    
Новини

 "Проект за социална интеграция и професионална реализация на напускащите домовете за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи" на неправителствената организация Международна социална служба е бил представен на две поредни срещи във Велико Търново.



На презентациите са присъствали директорът на дирекция "Социално подпомагане" в Добрич Магдалена Миткова и началникът на отдел "Закрила на детето" Иванка Титова. Проектът е свързан с изграждането на защитени жилища, обясни за НДТ М. Миткова. Такива вече имало във В. Търново, Севлиево и Ловеч.

Проектът се реализира в три етапа, разказа директорът на ДСП в Добрич. В първия етап в самите домове се изграждат малки жилища, наречени защитени територии. В тях в продължение на 2-3 години живеят децата, на които предстои да напуснат дома. Във втория етап младежите живеят в защитени жилища - къщи или апартаменти. Те са там, докато си намерят работа и станат самостоятелни. В третия етап се изграждат консултативни центрове, които помагат на младежите, напуснали вече защитените жилища. Помощ им оказват социален работник, психолог, педагог и други специалисти.

Проектът е много добър, защото има плавно откъсване от дома, коментира Магдалена Миткова. Тя е поканила представителите на неправителствената организация на посетят Добрич, където проектът да бъде реализиран. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАЩИТЕНИ ЖИЛИЩА - В ПОМОЩ НА ДЕЦАТА ОТ ДОМОВЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди