изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:01 EEST
90 ХИЛ. ФИНЛАНДЦИ СА ПОСЕТИЛИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2005 Г.    
НовиниНепосредствено преди Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура на опознавателна визита в Добрич бе Негово превъзходителство Кауко Ямсен - извънреден и пълномощен посланик на Република Финландия в България. По време на визитата си той се срещна с областния управител Динчер Хаджиев.

По време на срещата е станало ясно, че тази година се очаква броя на финландските туристи в България да се увеличи с около 20 %. Г-н Янсен е заявил, че от 01.01.2007 г. Финландия ще премахне визовия режим за България и Румъния  и ще приема работници - специалисти  в областта на селското стопанство. Конкретните въпроси от страна на Н.Пр. са били в областта на икономиката: коя е най-развитата промишленост за региона, дали имаме финансирани проекти от ЕС, как стои въпроса с децентрализацията. Областният управител е изразил готовност за сътрудничество, с идентична на нашата, област във Финландия.
По време на визитата в Добрич г-н Янсен се срещна с кмета на Добрич Детелина Николова, като на нея присъства и новоназначеният почетен консул на Република Финландия в България - Красимир Ганчев.  Повод за обиколката на посланика бил големият интерес на финландски туристи към България. В списъка на най-популярни страни за летен и зимен отдих сред финландците България се нареждала на трето място, след Испания и Гърция. Само през миналата година България са посетили над 90 000 туристи от Финландия. Кметът Д. Николова направи кратка характеристика на Добрич, след което на госта бе представена мултимедийна презентация на общината с всичките особености на града. Двамата гости отнесоха със себе си дарове - рекламни материали за града ни, и също подариха проспекти за Финландия.
 


Сходни връзки

90 ХИЛ. ФИНЛАНДЦИ СА ПОСЕТИЛИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2005 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди