изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:35 EEST
ТРЪГВА ЕЖЕДНЕВНА ЛИНИЯ АЛБЕНА-ПРИЩИНА    
ТуризъмМитничари на ГКПП - Гюешево искат неправомерно пари при влизане в България. Това заяви пред български и косовски медии вчера в Албена директорът на Департамента по туризъм в Косово Муса Селими

КОР. ПУНКТ НА НДТ В АЛБЕНА: Митничари от ГКПП  Гюешево са предизвикали остра реакция от страна на директора на Департамента по туризъм в Косово Муса Селими, като  са поискали допълнителни пари от него при влизането му в страната ни и са го накарали умишлено да чака. Това разказа самият той пред български и косовски медии в Албена, като се извини, че по тази причина е закъснял за насрочената му за 10 часа среща с медиите и ръководството на курорта. "Отношението им към мен бе лошо. Въпреки че им показах застраховка, те ми поискаха още 65 евро", каза Муса Селими и допълни, че ще сезира дипломатическото представителство на България в Косово за скандала.
Това е първата официална визита на държавни косовски структури и туристически фирми у нас, като целта й е подписването на договори за туристическия сезон. Сред дошлите да посетят Перлата на българското Черноморие бе и генералният мениджър на една от най-големите туроператорски фирми "Ер Косово" Сибуш Хазири. Самата среща е по инициатива на Борис Попов - управител на "Скопие турс", с който Албена си партнира от 10 години. На срещата присъства и Иван Калинков - директор "Експлоатация" в курорта.
България е съвсем нова дестинация за Косово и причината за късната промоция на родината ни е доскорошната война в Косово, добави още М. Селеми.  "Цялата туристическа информация се разпределяше от Белград и не стигаше до нас", коментира Муса Селими. Той изтъкна още, че за тази година се планира страната ни да бъде посетена от 5 хил. косовски туристи, които ще идват у нас с автобуси.  Първите косовари ще пристигнат на 20 юни, а от 1 юли ще има ежедневна линия Прищина-Албена. Като единствен основен проблем Косово смята високата цена на визите за България. За Турция визата е 10 евро, за Гърция - 50, а за България - 75 евро. Необходимо е лобиране пред българското правителство за поевтиняване на визите и те да бъдат издавани за по-кратък период, каза още Селими. Ежегодно 60 хиляди косовари пътуват с цел туризъм зад граница.
 


Сходни връзки

ТРЪГВА ЕЖЕДНЕВНА ЛИНИЯ АЛБЕНА-ПРИЩИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди