изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-27 @ 08:07 EEST
РУМЯНА: "НЕВИННА СЪМ. НЕ СЪМ ТРОВИЛА МЪЖА СИ С ТАТУЛ"    
Общество Съществени противоречия настъпиха в показанията на Ивелина Минчева. Заради мъжа си Румяна Георгиева вече дължала на държавата 600 000 лева. Гадателката на кафе Керанка Димитрова даде писмо на съдебния състав, което не бе прочетено на глас

 Обвинената в опит за убийство на съпруга си Румяна Георгиева даде вчера показания пред петчленен съдебен състав. Тя за първи път говори пред магистратите, след като началото на делото бе поставено през 2002 г. Подсъдимата заяви, че не се признава за виновна при така повдигнатото обвинение и отрече да е правила опит да трови бившия си съпруг Стамен Савов със семена от татул. Тя сподели още, че не е наемала трети лица да убият мъжа й, а само да го сплашат.

Вчера Румяна разказа за съжителството си със Стамен. Двамата са се запознали през 1988 година, когато той бил в процес на развод. "Нашата връзка бе тайно от родителите ми, тъй като те щяха да бъдат против, че ходя с разведен мъж. Като разбраха, не го желаеха, а аз застанах срещу тях. През 1991 г. вдигнахме сватба в Добрич, а синът ни Васил се роди през септември 1993 г. Стамен живееше и работеше в Русе, където бе дисководещ, импресарио, после търгуваше с обувки и алкохол. За бизнеса му с концентратите той дори взе 18 500 лева от родителите ми с обещанието, че печалбата ще дели на две. Парите още не е върнал. През това време аз работих в стоматологията в Добрич. Бременна дори отидох в Русе и го попитах къде са парите и как върти търговията, а той започна да ме обижда, блъска и заплашва. Каза ми, че като защитавам родителите си, да се оженя за тях. След раждането на сина ни той дойде да живее в Добрич. Детето бе на 40 дни, когато Стамен ми каза, че не издържал в този град и че щял да отиде при родителите си в Бяла. Въпреки всичко през ноември 1995 г. той окончателно реши да живее в Добрич. Баща ми даде пари, за да си купим жилище. Отначало не го искаха, но после го гледаха като собствен син. Нанесохме се в апартамента през 1996 г., а през 97-а той започна да се занимава със селско стопанство", разказа Румяна пред съда.

Стамен я накарал тя да открие фирма на нейно име, защото той вече имал такава в Русе. Там не плащал данъци. Така подсъдимата регистрирала в Добрич фирмата  ЕТ "Васкони - Румяна Савова" и издала пълномощно на мъжа си. Той купувал и продавал зърно. През март 1999 г. Стамен заминал за Холандия, а от данъчното се обадили на Румяна, че ще правят пълна ревизия. Тогава мъжът й казал: "Фирмата е на твое име, влизаш в затвора". След това той се опитал да спре ревизията, като дал пари на свои познати. Месец по-късно данъчните инспектори пак се развихрили и се стигнало до август 2001 г., когато на фирмата бил съставен акт за 341 000 лева. Независимо от семейните проблеми, Стамен заминал на почивка, а Румяна останала да бере ядове в Добрич. Мъжът й тръгнал за Китен с думите: "Пътят ти за затвора в Сливен вече е подсигурен, пълномощното не важи". По думите на Георгиева той й е натрупал задължения, които с лихвите вече достигат 600 000 лв.

"Големите проблеми в семейството ни започнаха през 1999 г. Бях гонена и от вкъщи. Случвало се е да спя в колата и от там да ходя директно на работа. През септември 2000 г. Стамен реши да прекрати търговията със зърно и да наеме земя в Бяла Слатина. Едно село от тамошния регион дори се жалваше, че не им плащал ренти", допълни още обвиняемата.

Вчера се стигна до очна ставка между Румяна Георгиева и една от основните свидетелки на обвинението – гледачката на кафе Керанка Димитрова. Според Димитрова подсъдимата многократно е идвала при нея и е споделяла намеренията си да убие Стамен Савов. Врачката предупреждавала Румяна, че трябва по нормален ред да сложат крайна връзката си, след като има напрежение в дома им. Керанка дори казала на обвиняемата, че в нейната чаша виждала решетки. Георгиева отрече всички думи на гледачката. "Никога не съм й казвала, че имам намерение да отровя мъжа си или пък, че съм наела Иван Русев да сплаши мъжът ми", бяха думите на Румяна пред магистратите. В съдебната зала стана нагорещено, след като защитата на Георги и Данаил - адв. Бранимир Балачев попита Керанка, защо в чашата на Румяна е видяла само името на Иван, а не на Георги и Данаил, защо като е видяла в чашата, че Румяна трови мъжа си с татул, не е предприела мерки. "Като имате такива способности, ще ми кажете ли на колко километри е колата ми", попита я адвоката и каза, че тази свидетелка не му вдъхвала доверие. "Моето вътрешно предубеждение е, че тази свидетелка е нечестна. Като е видяла какво има в чашата на Румяна, да каже какво е видяла и в чашата на Стамен, след като толкова дълго са се виждали двамата. Защо е оставила мъжът на подсъдимата да лапа татул при положение, че е видяла това", попита Балачев.

Врачката му отвърна, че е видяла развод, предупредила го, че го чакат дела и го предупредила за заплахата за живота му, но не задълба в подробности. Тя даде писмо на съдебния състав, което не бе прочетено на глас.

За обвиненията в опит за отравяне подсъдимата сподели, че е научила, след като е била задържана. "Бях в ареста, когато адвоката ми дойде и каза, че в пресата пишело, че съм искала да отровя мъжа си с татул. Такова нещо никога не съм виждала и дори взех учебници, за да видя как изглежда. Имах гинекологичен проблем. Започнах да пия доксициклин. Независимо, че сексът бе рядкост в живота ми, Стамен започна да се оплаква от парене. Двамата отидохме до аптеката и купихме две опаковки доксициклин. Единият блистер остана в мъжа ми", допълни тя. Обвиняемата се оплака, че на разпитите понякога не присъствал адвокатът й. Веднъж Стамен я посетил в ареста и й казал: "Сега харесва ли ти. Аз съм платил 50 000 лева и ако трябва още толкова ще дам, за да се отърва от теб. Според мен, вече с двата крака си в затвора". Румяна заяви още, че през 2001 година докато водила детето си на училище е била заплашена от Цоньо Найденов, тъй като Стамен взел от него 60 000 лева назаем, но не ги върнал. 

Показания пред съда даде и приятелката на Ивелина. Тя също заяви, че не се признава за виновна. "Бяхме семейни приятели с Румяна и Стамен. В края на 1999 година съпружеските им взаимоотношения между двамата се влошиха. Тя се оплакваше от психически и физически тормоз. Каза ми, че иска Стамен да изчезне от живота й. Румяна стигна до извода, че тя лесно няма да се отърве от мъжа си и затова поиска да намери някой, който да сплаши Стамен, а ако трябва и да го набие. Тогава й дадох телефона на Иван Русев, който не свърши работа. По-късно моите съквартиранти Георги и Данаил се наеха да се справят със задачата срещу 1500 долара, тъй като бяха безработни. Румяна първо ни даде 500, а после 600 долара. С тези пари покрихме стари сметки", каза Ивелина. В нейните показания имаше съществени противоречия, тъй като на 14 май 2002 г. пред съдия тя бе споменала други суми, както и, че Георгиева искала мъжът й да бъде убит. "Тогава следвах инструкциите на адвоката си", оправда се Минчева. Тя заяви още, че Румяна имала интимна връзка с Ивелин от 2000 година. Делото продължава днес от 8.30 часа с разпита на Данаил Илчев.

Припомняме ви, че според обвинителния акт Р. Георгиева е подведена под наказателна отговорност, след като е обвинена в опит да убие съпруга си - арендатора Стамен Савов, и в две подбудителства към убийството му. Заедно с нея подсъдими са и варненците Ивелина Минчева, Данаил Илчев и Георги Николов. Савова ги е наемала на два пъти да застрелят съпруга й. Вместо да умъртвят Стамен, двамата я завличали с пари - общо 13 952 лева, които самият арендатор давал на жена си. Румяна прибегнала към наемането на убийците в началото на 2002 г., след като опитите й да отрови Стамен с татул се оказали безуспешни. Според експерти, животът на арендатора е бил в опасност. Замисълът на Румяна бил разкрит от гледачката на кафе Керанка, при която тя често ходела. НДТ

 


Сходни връзки

РУМЯНА: "НЕВИННА СЪМ. НЕ СЪМ ТРОВИЛА МЪЖА СИ С ТАТУЛ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди