изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:15 EEST
Проверява се информацията, че вирусът на птичия грип се предава от човек на човек, съобщи Ангел Кунчев    
Здраве София. Проверява се информацията, че вирусът на птичия грип се предава от човек на човек. Това съобщи началникът на отдел “Надзор на заразните болести” към здравното министерство Ангел Кунчев на пресконференция след заседание на кризисния щаб за птичия грип, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Ангел Кунчев обясни появилия се слух за мутирането на вируса с това, че в Индонезия са починали шестима от седем заразени в едно семейство. Кунчев каза още, че за момента се изчакват резултатите от направените изследвания на починалите в Индонезия, затова не било съвсем сигурно, че вирусът се предава от човек на човек.
Обезпокоително е, че по данни на Световната здравна организация (СЗО) има вероятност вирусът на птичия грип да се предава от човек на човек, коментира министърът на земеделието и горите Нихат Кабил.
Министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски призова гражданите да не изпадат в паника и да спазват предписанията на ветеринарномедицинските служби.
По време на пресконференцията стана ясно, че по данни на СЗО до момента са регистрирани 208 случая на заразени с птичи грип. От тях 115 са починали.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Проверява се информацията, че вирусът на птичия грип се предава от човек на човек, съобщи Ангел Кунчев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди