изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:36 EEST
РОТАРИ КЛУБ В БАЛЧИК    
Ротари/RotaryБоряна БОЖИДАРОВА: Официалното чартиране на Ротари клуб Балчик предстои да стане през септември. Това съобщи временният президент на организацията Тодор Тодоров.

Предложението за създаване на Ротари клуб в Балчик е направено още преди една година. От два месеца в клуба членуват близо 30 души - професионалисти от различни области, каквито са изискванията на 100-годишната световна организация Ротари интернешънъл. 

В средата на май балчишките ротарианци подпомогнаха  финансово шестима младежи – абитуриенти, с добър успех, но в неравностойно материално положение. Ротарианците в Белия град ще следят развитието им и ако абитуриентите решат да продължат образованието си, ще се търсят начини за подпомагане.

Предстои до месец да се осъществи среща с шведския консул във Варна. Поводът е намерението на Ротари клуб от Швеция да работи заедно с такъв в Балчик. Целта е осъществяването на съвместни дейности, предимно на балчишка територия, тъй като шведите са харесали града ни, каза временният президент Тодор Тодоров.

Следващите теми, които предстои да обсъжда местният Ротари клуб, са проблемите с наркотиците. Предвижда се да се ползва опитът на ротари клуб Добрич в тази посока – осигуряване на информационни материали в училищата, организиране на срещи с лекари и съдии.

 


Сходни връзки

РОТАРИ КЛУБ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди