изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:16 EEST
Буята изчезна безследно    
Ред и сигурност Безследно е изчезнал смятаният от полицията за високо ниво в криминалните структури в Югоизточна България Кирил Цветанов - Буята.

Цветанов е в неизвестност от две седмици. Според запознати той е бил близък до нашумелите от скоро в национален мащаб дупнишки бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов. Гравитирал е и около вече покойния бос от СИК Поли Пантев.

Кирил Цветанов - Буята, изчезва неочаквано, както преди години Мето Илиянски. Като никога, преди десетина дни, Буята излиза от къщи без охрана и без телефон. Никой не знае къде отива и се предполага, че е повикан от близък човек, на когото има доверие.
Не се връща. Преди два дни съпругата на изчезналия се среща с дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, с когото по оперативни данни Буята е бил близък.

Преди 6-7 години Буята се смята за второ ниво в благоевградските организирани кримиструктури. Службите се вглеждат в него около онези изчезнали 500 килограма кокаин, по-известни като откраднатите от Поли Пантев. Твърди се, че Буята е един от наследниците на Пантев и забогатява след разстрела на Аруба.
След това е засичан от службите като човек, контролиращ част от производството, разпространението и трафика на амфетамини към съседни държави. Никога не е задържан в тази връзка.

Дупнишките бизнесмени Галев и Христов са проверявани по сигнали за производство на синтетични наркотици, но доказателства не са открити. Неофициални източници ги наричат хората, които държат монопола за производство, трафик и разпространение на амфетамини у нас. Официално те нямат фирми. Представляват офшорка от Сейшелите с интереси в строителството. В момента тече данъчна проверка, свързана с произхода на доходите им.

http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

Буята изчезна безследно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди