изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:51 EET
“Аверя”: Адриан Нъстасе и Мики Рушвета са обвинени за един милиард леи подкуп    
По светаБукурещ. Бившият румънски премиер Адриан Нъстасе бе обвинен за корупция в големи размери от бившия служител в своя кабинет Фанел Павалаке, съобщава вестник “Аверя”.

Бившият правителствен съветник Павалаке даде писмени показания в прокуратурата, в които твърди, че за да бъде назначен на поста в правителството на Нъстасе трябвало да плати подкуп от един милиард стари леи (около 28 000 евро). Парите му били поискани от секретаря на кабинета Шербан Михайлеску, известен като Мики Рушвета. Михайлеску обяснил, че парите са предназначени за премиера Нъстасе и трябва да бъдат платени в леи и в брой. Павалаке разказва, че през септември 2000 година занесъл парите в пътническа чанта в кабинета на Адриан Нъстасе в парламента, където го очаквал Михайлеску, който получил парите. След като направил показанията си, Павалаке поискал прокуратурата да го включи в програма за закрила на свидетели.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

“Аверя”: Адриан Нъстасе и Мики Рушвета са обвинени за един милиард леи подкуп | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди