изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:41 EEST
КАВАРНА ЩЕ ИМА СВОЯ АЛЕЯ НА РОКА    
КултураУтре ще се проведе редовно заседание на Общински съвет Каварна. Сред акцентите, които ще разгледат местните парламентаристи, е актуализацията на бюджета на крайморската община, съобщи за НДТ кметът на Каварна Цонко Цонев, който ще предложи увеличение със 7 млн. лв. За одобрение ще бъде внесена и докладна за създаване на алея на рока в градския парк на морския град.

"Идеята е на тази алея да бъдат поставяни скулптури на известните рок-музиканти, които идват да пеят и свирят в Каварна. Статуите ще бъдат изработвани от софийски скулптори, като се предвижда за година да се изработват и поставят по две статуи. Първите, които се планира да бъдат сложени, ще са на Рони Джеймс Дио и Ян Гилън" - разказа още Ц. Цонев. Скулпторите ще бъдат изцяло дарение за жителите на общината, като тя няма да участва финансово в реализацията на проекта. Каварненските съветници ще гласуват още и поставянето на паметник на адмирал Ушаков на нос Калиакра, като за целта е проведен разговор между кмета на Каварна Цонко Цонев и Генералния руски консул Анатолий Щербаков. Съгласие за издигането на паметника има и от страна на двете православни църква - българската и руската, добави още Ц. Цонев.

 


Сходни връзки

КАВАРНА ЩЕ ИМА СВОЯ АЛЕЯ НА РОКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.34 секунди