изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:02 EEST
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА    
НовиниПО ВРЕМЕ на визитата си в Добрич посланикът на Финландия у нас К. Янсен е обещал да посети сам града ни, за да го разгледа по-подробно, заяви вчера на оперативка кметът Детелина Николова. В скоро време предстои откриване на консулство на северната страна във Варна, като на тържеството е поканен да присъства и кметът на Добрич.

В КРАЯ на миналата седмица във Варна се проведе първи международен конгрес по екологични и енергийни проблеми, в който участие взе и кметът на Добрич Детелина Николова, стана ясно на традиционната оперативка вчера. Сред дискутираните теми е било устойчивото развитие на европейската икономика. Според данни, изнесени от "Газпром", който е участвал в конгреса, до 2020 г. в Европа потреблението на газ ще нарасне 2.4 % годишно и ще достигне 800 млрд. куб. м.
В СЪБОТА вечерта силният ураганен вятър, извил се за кратко над Добрич, е причинил счупване на клони на дървета в градския парк, съобщи кметът на Добрич Детелина Николова. Един от падналите клони дори е счупил пейка в парка. Паднали клони на дървета е имало и по бул. "Трети март". Вчера служители на общинските фирми подрязаха дърветата по разпореждане на кмета, така че да се избегнат други инциденти при възникване на бури.
В ДЕНЯ на детето - 1 юни, от 12 часа официално ще бъде открито спортното игрище в двора на Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий", което бе изградено със средства по програма "Хеттрик" на европейската футболна централа УЕФА.
ОБЩИНСКИ съвет - Добрич ще посрещне на 2 юни колегите си от ОбС - Търговище. Представителите на двата местни парламента ще обменят опит по проблемите на местното самоуправление в Крапец.
ДОБРИЧ ОЧАКВА гости от Европейската комисия по повод провеждането на Дните на Европа в последния ден на май. Многобройни мероприятия по този повод предвиждат организаторите - Търговско-промишлена палата и община град Добрич. За малчуганите фирма "Изида" ще дари 300 сладоледа.
700 СЛАДОЛЕДА ще раздаде безплатно на най-малките жители на града фирма "Изида" на 1 юни - Денят на детето, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности Ваня Балчева. Богата програма е подготвило кметството по повод празника на децата - от 13 часа на площада ще има миниформула 1.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди