изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:03 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурност

Бюлетин на МВР



Стара Загора. Вчера към 20.30 ч. в РПУ – Казанлък било получено съобщение от 22-годишна жителка на с. Крън, че е открила в безпомощно състояние 53-годишния си чичо в дома му. Мъжът бил с две прободни рани в гърба и е откаран в казанлъшката болница. В хода на разследването криминалистите установили, че автор на тежкото криминално престъпление е 70-годишният негов съселянин С.К., който нападнал с нож жертвата си след възникнал между тях скандал. Задържан е за 24 часа, работата по изясняването на обстоятелствата по случая продължава.
Пловдив. Две непълнолетни момчета са задържани в момент на кражба, техен съучастник успял да избяга и се издирва от полицията. Вчера час след полунощ автопатрул на Второ РПУ обхождал района около ул.”Сатурн”, когато забелязал трима младежи. При вида на полицейския автомобил триото хукнало, но двама от младежите  - на 15 г. и 16 г., били заловени от полицаите. При извършения оглед е установено, че след като разбили входна метална врата тримата отмъкнали от жилищна сграда телевизор, компютър, монитор, DVD, тон-колони и компютърна клавиатура. Служителите на реда намерили вещите в двора на кооперацията. Двамата задържани са приведени в ареста на полицейското управление за 24 часа.

Бързо полицейско производство е образувано срещу 16-годишен, заподозрян в притежаване на наркотици. Вчера полицаи от Първо РПУ  претърсили жилище на непълнолетния софиянец. Там те намерили и иззели 19 хартиени пакетчета и найлонов плик с 11.879 грама амфетамин на прах. Младежът е задържан за 24 часа.

Плевен. Плевенската полиция продължава спецоперациите срещу наркоразпространението в областта. 47 дози хероин са иззети вчера при акцията. Около обяд криминалистите атакували частен апартамент в комплекс “Дружба”. В жилището били Б. К.  /28 г./ и връстникът му Т.И. При последвалите обиски на двамата и претърсвания на дома са открити найлоновите топчета със светлокафяво прахообразно вещество, което при теста реагирало на хероин. Допълнителни експертизи ще установяват чистотата на дрогата и точното тегло. Б. К. е задържан за 24 часа. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. По случая е образувано дознание.

София. След проведени оперативно-издирвателни действия криминалисти на столичното Първо РПУ са установили и задържали за 24 часа  непълнолетните Б.Б., С.Д. и Н.П., известни на МВР. На 25 май те нападнали малолетно момиче и след заплахи й отнели  златните обеци, дънките и обувките. Материалите по случая са докладвани в СРП.
Служители на ПУ “Люлин” при Девето РПУ са задържали в близост до 90-то СОУ известния на полицията Б.Г.  /21 г./. При извършения  обиск в него са намерени три хартиени пликчета с прахообразно вещество, което при полевия тест показало реакция на хероин. Б.Г. е задържан за 24 часа, а материалите са докладвани в СГП.

РДВР-София. Четирима младежи откраднали две кобили и две жребчета от стопанските постройки на собствениците в с. Драгушиново. Престъплението било извършено през нощта на 28 срещу 29 май. Сигналът в РПУ-Самоков бил подаден от единия потърпевш, който усетил крадците, но не успял да реагира. След минути полицаи и местни хора започнали претърсване в околностите на селата Драгушиново, Ново село и Шипочане. Не след дълго били  заловени двама от групата  – А.Т. /20 г./ от Самоков и В.С. /22 г./. Установени са и другите им съучастници, които успели да избягат и в момента се издирват. Откраднатите животни са върнати на собствениците. За случая е уведомена Районна прокуратура-Самоков.

Благоевград.  Други техни “колеги” са заловени от  полицаи от  Разлог и  Банско, след като жител на с. Баня  сигнализирал,  че от обор при стопанска постройка са “изчезнали”  8 ярета.  Аналогична кражба била регистрирана и в РПУ – Банско, когато вчера в полицейското управление помощ потърсил жител на с. Места. Човекът обяснил, че от двора  му са откраднати  2 овце.  Часове след сигналите, криминалистите попаднали по следите на злосторниците и задържали М. Б. /40г./ от с. Корница  и З. Х. /25г./ от с. Дебрен.По случая е образувано дознание.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди