изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:02 EEST
Два мерцедеса и порше карал ексшефът на „Озеленяване”    
НовиниЗа периода от октомври 2004 до края на 2005 година общинска фирма "Озеленяване" е злоупотребила с над 600 000 лева.

Това посочва проверка на служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", каза зам.-директорът на службата Валентин Николов.

През същия период изпълнителен директор на „Озеленяване” е Любомир Ников. Злоупотребите са извършвани от него и заместничката му Ружа Михайлова.

Припомняме, Ников бе един от "нападателите" на централата на БЗНС-Народен съюз на площад "Славейков" в столицата.

От ГДБОП съобщиха, че общинското дружество изразходвало 50 000 лева за гориво, като Ников използвал за лични нужди два мерцедеса и едно порше.

Той и заместничката му осигурявали фактури от фирми фантоми, а Столична община платила 105 000 лева за закупено гориво от дружеството.
Любомир Ников докладвал за ремонт на автомобили, които се оказали извън движение, съобщи зам.-директорът на ГДБОП.

При друг случай от общинското дружество бракували бетонов възел за 6 000 лева, който след това бил препродаден от фирма "Енергометал" ЕООД за 60 000 лева на друга фирма.

Освен това други 44 000 лева от общинската фирма изчезват за гориво. Над 50 000 лева от "Озеленяване" изразходват уж за реклама.

Общинската фирма наемала фиктивно на работа пенсионери, които получавали заплати, без да работят, обясни Валентин Николов.
От "Озеленяване" натрупали задължения към Националната агенция за приходите за над 100 000 лева.

Съветът на директорите, който се представлява от всички партии в Столичен общински съвет, са отговорни за това състояние, заяви от своя страна зам.- кметът Цветан Цветанов.

Често сме обвинявани, че Столична община се превръща в поделение на НСБОП, оплака се Цветанов, но само партнирайки си, можем да постигнем резултати в борбата с корупцията, категоричен е той.

Зам. кметът каза още, че до 20 дни се очакват крайните резултати от течащите в момента проверки в Столична топлофикация и Столичен медицински холдинг.

Освен това Бойко Борисов ще назначи проверка в общинското предприятие "Вътрешни услуги", където също има установени злоупотреби.  http://news.bg

 


Сходни връзки

Два мерцедеса и порше карал ексшефът на „Озеленяване” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди