изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:25 EET
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
НовиниПрез изминалото    денонощие на територията, обслужвана от ОД "Полиция"-гр.Добрич, са регистрирани  8 престъпления и произшествия.

           1.На 30.05.2006г.,около 12.00ч., след получен сигнал и незабавни действия на служители от полицейски автопатрул на Първо РПУ-Добрич, в района на индустриалната зона на гр. Добрич е задържан 30г. жител на от същият град.
                    Лицето е задържано непосредствено след като, чрез взлом е проникнало на територията на фирма в горепосочения район и направило опит да извърши кражба на различни метални изделия.
                     Задържаното лице е криминално проявено. Осъждано е за кражба. Работата по случая продължава.

                    2.На 30.05.2006 г. в РПУ-Тервел, се тъжи възрастна жена от гр.Добрич, за това, че в гр. Тервел е била измамена от неизвестно за нея лице с парична сума от 2000 лева. Извършителят на престъпното деяние се представил по телефона на потърпевшата жена, за неин племенник, като и заявил, че спешно се нуждае от пари за осъществяването на успешна търговска сделка в гр.Русе. Също така, казал на възрастната жена, че не може да дойде лично да получи сумата, а ще изпрати в гр.Тервел свой близък. След получаването на горепосочената сума, неизвестното лице веднага е напуснало района на местопроизшествието.
                     По случая работят служители на РПУ-Тервел, провеждат активни оперативно издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние. Образувано е полицейско дознание.
                     Във връзка с горния случай ОД "Полиция"- гр. Добрич за пореден път предупреждава  жителите на област Добрич,  да бъдат особенно внимателни във взаимоотношенията си с непознати лица, правещи им примамливи  предложения по телефона за изгодни сделки  или представящи се за техни близки родственици / племенници, братовчеди и др./ нуждаещи се от пари . В никакъв случай лекомислено да не се предоставят парични суми на непознати лица, без да извършат необходимите насрещни проверки.
  
                   През изминалото   денонощи  на територията обслужвана от ОД "Полиция"-гр. Добрич са регистрирани 6 ПТП с материални щети по автомобилите, съответно в гр.Добрич /4/, общ. Добричка /1/ и в района на КК"Албена"/1/.

  За времето от 22.45ч. до 23.30ч. на 30.05.2006г. от служители на РПУ-Ген.Тошево и РПУ-Албена, са установени двама водачи на леки автомобили от гр.Ген. Тошево и гр.Варна, на 29 и 34 години, управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническите средства с който са изпробвани двамата водачите са отчели съответно 1.48 и 3.38 промила алкохол в издишвания от тях въздух.
                   По двата случая са образувани бързо полицейско производство и полицейско дознание, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК. Водачът от гр. Варна е задържан за срок от 24 ч. в РПУ-Албена.

                    
                    
           
  Поделенията на ОД ПБЗН  не са  участвали в гасенето на    пожари .

  
                                 С Ъ О Б Щ Е Н И Е

         На 01.06.2006 г. в 11.00 ч. в ОД "Полиция" гр. Добрич, от служители на сектор "Пътно полиция - КАТ",  ще се проведе брифинг по проблеми свързани с безопастността на движението по пътищата.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди