изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:04 EEST
71 ДЕЦА ОТ "АЛЕКСИЯ" ЩЕ УЧАСТВАТ В НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ ПО ШОУ-ДЕНС    
КултураНа 3 май в София ще се състои най-важното събитие в областта на съвременния танц за 2006 г. - Национален шампионат по шоу-денс.

 Това съобщи за НДТ ръководителят на зоналната танцова организация "Алексия" Севдалина Мавродиева. Националната проява е своеобразна квалификация за Световния шампионат по шоу-денс, който ще се проведе през ноември в Германия. Севдалина Мавродиева припомни, че м.г. в световния шампионат България е била представена само от три деца и те са били от "Алексия".
Националният шампионат протича при много строг регламент и е съдийстван от квалифицирани съдии от България и чужбина. Мероприятието протича в три състезателни категории - за деца до 11 години, от 12 до 15 години и от 16 до 30 години. Във всяка възрастова група танцьорите се състезават със солови изпълнения, дуети, малки групи до 7 души, формации до 24 души и продукции над 25 души. "Алексия" ще участва със 71 деца, 22 от които от Ген. Тошево. Репертоарът включва 17 състезателни танца. "Очакванията ми са големи, защото подготовката на всички деца е много добра" - сподели Севдалина Мавродиева.
Във всички категории класираните до трето място получават правото да се представят на световния шампионат от името на България.  Организатори на Националния шампионат по шоу-денс са Българска танцова организация и Българска национална танцова организация. НДТ 

 


Сходни връзки

71 ДЕЦА ОТ "АЛЕКСИЯ" ЩЕ УЧАСТВАТ В НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ ПО ШОУ-ДЕНС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди