изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:03 EEST
Срещу Румен Петков са водени 4 наказателни дела, според ген. Атанасов    
Новини

Срещу министъра на вътрешните работи Румен Петков са водени четири наказателни дела – две за стопански престъпления и две –за криминални. Това съобщи в кулоарите на парламента депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.



Повод за изявлението му стана отказа на правосъдния министър Георги Петканов да отговори на актуален въпрос за образуването и движението на наказателни дела срещу министър Петков.

Георги Петканов заявил, че не може да предостави такава информация, като в писмения отказ посочил, че подобни данни могат да се получат единствено от прокуратурата и че Министерството на правосъдието не получава информация за конкретни дела, а обща справка за хода им във всяко полугодие.

Според Атанас Атанасов твърденията на Петканов не отговарят на истината и той не е представил информацията за делата срещу Румен Петков просто защото не е искал. "В други случаи, когато аз съм искал подобна информация, но за други лица, ми е била предоставен детайлен отговор", коментира Атанасов.

Той уточни, че става дума за четири дела, заведени срещу Румен Петков по времето, когато той е бил кмет на Плевен. Атанасов поискал отговор от правосъдния министър докъде са стигнали тези дела преди да бъдат прекратени през 2000 г. заради депутатски имунитет на тогавашния народен представител от БСП Румен Петков.

http://mediapool.bg

 


Сходни връзки

Срещу Румен Петков са водени 4 наказателни дела, според ген. Атанасов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди