изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:05 EEST
“Либертатя”: Улични боеве на гейпарада в Букурещ    
По светаБукурещ. С множество инциденти приключи съботния гейпарад по улиците на Букурещ, пише днес вестник “Либертатя”. Въпреки че подготвиха похода си с усмивка на уста, хората с нетрадиционни сексуалност в Румъния имаха ужасни преживявания през целия вчерашен ден.

Те бяха освирквани и обиждани от случайните минувачи в центъра на Букурещ и накрая бяха нападнати от група младежи, решили да вземат отношение спрямо смелостта на гейобществото да излезе на улицата, коментира вестникът.
Изданието разказва, че парадът на хомосексуалистите тръгнал в 17,15 към Пиаца Унирий в румънската столица. Колоната била охранявана от стотици полицаи и бронирани полицейски автомобили. В началото нямало инциденти, но след започването на парада от терасата на жилищен блок към участниците полетели десетки яйца, които обаче успели да изцапат само няколко полицаи. Положението рязко се влошило с приближаването до магазин Унирий, където група от около 100 крайнодесни младежи започнала да скандира към хомосексуалистите: “Румъния не ви иска!”. Повечето от събралите се на съседния булевард 5 000 души се задоволили да освиркат гейовете, но се намерил и някой, който хвърлил пиратка към участниците в парада, която, за щастие, паднала в близкия фонтан и не се взривила.
Според телевизия Реалитатя и някои участници в гейпарада се държали провокативно и започнали да замерват с камъни околните минувачи, които ставали все по-дръзки и често се опитвали да пробият полицейски кордон. След края на похода, участниците в него били съпроводени от полицията до таксита или до станцията на метрото. Чрез проявата румънските хомосексуалисти желаеха да насърчат толерантността и различността и да поискат легализация на браковете между хора от един и същи пол, припомня "Либертатя".

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

“Либертатя”: Улични боеве на гейпарада в Букурещ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди