изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:43 EEST
ДЪРЖАВНИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ, ДОСТОЙНО ЗА УВАЖЕНИЕ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ    
ОбществоВ организирания от община Добричка празник в чест на 24 май бяха отличена и наградени много читалищни дейци, директори на училища, учители, ученици.


Сред наградените бяха и децата от ОУ "Д. Войников" в с. Победа, спечелили първа място в националното състезание за знаещи деца, посветено на 130-годишнината на Априлското въстание.
Едва ли нашите деца ще забравят някога вниманието, което им бе отделено, едва ли ще забравят празнично препълнената зала, тържествените звуци на химна на Кирил и Методий, едва ли ще забравят ласкавата милувка по главиците им от кмета на общината г-н Петко Петков, когато им връчваше наградите и ги поздравяваше. Едва ли. Защото общинското ръководство даде своя достоен принос в тяхното морално възпитание.
В резултат на отговорното внимание на Общинския съвет и особено на личната намеса на кмета г-н Петков, децата на с. Победа повярваха в себе си, убедиха се, че трудът е пътят към успеха, че достойните дела достойнство се възнаграждават. 
Още обявяването им за областни първенци бе прието с радост в общината. Успехът им бе посрещнат като успех на собствени деца, като постижение, заслужаващо награда.
Веднага, на общоселско събрание в с. Победа, лично кметът г-н Петков съобщи решението на ОбС за отпусканите средства, покриващи всички разходи по участието на отбора в националния кръг на състезанието в София, за осигурени средства за още един ден за екскурзия, плюс 150 лева награда.
Зам.-кметът г-н Петър Желев се зае лично да уреди нощувка в луксозен хотел - да си починат децата след състезанието, да имат самочувствие, да имат възможност да видят столицата "истинска", а не на географската карта, както самият той се изрази.
Няма да мислите за парите! Мислете за децата! Пазете ги! Постарайте се да видят повече, да останат доволни. С такава заръка и бащинска загриженост, с финансовата и морална подкрепа на кметското ръководство бяхме изпратени в София. Имахме опора и сигурност, имахме самочувствие и сме горди, че достойно оправдахме доверието  и грижите. А когато научихме за голямата победа, искрено зарадвани ни поздравиха - Целунете всички деца, грижете се за тях, а като се върнете ще ви посрещаме.
И ни посрещнаха, и ни се зарадваха, и ни наградиха.
Вниманието, което получихме, общественият отзвук и признание, събудиха интерес у всички деца в училище. Нарасна доверието на селската общественост към общината.
На училищното тържество за 24 май с празнична торта, цветя и топли думи дойдоха лично да поздравят първенците, както и всички ученици и учители, председателят на ОбС г-жа Славка Петрова и общинския съветник д-р Даниела Йорданова.
Всичко това има едно обяснение - правилно отношение към децата, училището, образованието. Отговорна, целенасочена държавническа политика, достойна за уважение и признателност.
Благодарим, г-н Кмете! На Вас и на Вашия екип!

С ТАКАВА ПОЛИТИКА КЪМ ДЕЦАТА, ОБЩИНА ДОБРИЧКА ИМА БЪДЕЩЕ!
Иванка Сапунджиева

 

 


Сходни връзки

ДЪРЖАВНИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ, ДОСТОЙНО ЗА УВАЖЕНИЕ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди