изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 09:19 EET
Боян Петракиев е освободен срещу парична гаранция от 200 лева    
Новини

Софийският градски съд пусна от ареста Боян Петракиев - Барона срещу парична гаранция 200 лева. Той с още четирима души е обвинен за производство на фалшиви кредитни карти.



Софийски градски съд не уважи искането на прокуратурата, заловената група заподозряна за разпространение на фалшиви банкови карти, да бъде поставена под постоянен арест. В нея участваха Боян Петракиев - Барона, Милен Добрев, Христо Върбанов и Димитър Леонов.

Четиримата бяха арестувани при съвместна операция на Върховна касационна прокуратура и служители от Главна дирекция "Полиция" в Силистра. Основното подозрение срещу тях е, че са изготвяли и разпространявали фалшиви кредитни карти, предназначени за страни от Европейския съюз (ЕС) - Германия, Белгия, Италия.

Групата е действала на територията на няколко областни дирекции и е била специализирана в изработване и разпространение на фалшивите карти. Тя се е състояла от 15 души, петима, от които са задържани. Три от арестите са извършени в Силистра, по един в София и в Пловдив.

Добрев, Леонов и Върбанов бяха освободени срещу подписка. Боян Петракиев – Барона бе освободен срещу парична гаранция 200 лева. Съдът наложи тази мярка предвид многократните присъди, които той получавал в миналото. По делото не били изготвени и експертизи, които да докажат, че картите, с магнитни ленти, намерените в домовете на уличените, са предназначени за извършване на престъпление.

При задържането на Барона, в апартамента на дъщеря му, били намерени и 4 таблети с надпис “Мицубиши”. За тях можело да се предполага, че са екстази. При положение, че апартаментът не е на Петракиев, то таблетките не могат да бъдат използвани като доказателство срещу него, от което допълнително да се иска оставянето му в ареста. Решението на Софийски градски съд подлежи на протестиране от страна на прокуратурата. Самият прокурор заяви, че ще вземе решение за това в законовия срок.

Боян Петракиев заяви, че е жертва на политическа поръчка. „Явно аз съм билетът за Европа, каза пред журналисти Петракиев“, бе категоричен той. Петракиев допълни, че няма компютърно образование, има завършен само осми клас. „Не се познавам със силистренските магистрати“, каза още Петракиев. Той допълни, че се занимава само с мода, а останалия си бизнес не би искал да коментира. http://news.bulgarianpost.com
 


Сходни връзки

Боян Петракиев е освободен срещу парична гаранция от 200 лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди