изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:08 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите 2 денонощия на територията, обслужвана от ОД "Полиция"-гр. Добрич, са регистрирани  6 престъпления и произшествия.

           1. На 03.06. / 04.06.2006г. в гр. Добрич, неизвестни лица, чрез взлом влизат в търговски обект в централната част на гр.Добрич и извършват кражба на кафе машина , фритюрник , грил и електрорежещ инсрумент.
                    2. На 04.06.2006г. в Първо РПУ е получено съобщение от жител на гр.Добрич, за това, неизвестно лице, чрез взлом е влязло избено помещение на жилищен блок в района на ЖК "Балик" в гр.Добрич и е извършило кражба на скъпоструващ велосипед.
                     По двата случая работят служители на Първо РПУ, провеждат оперативни мероприятия за установяването и задържането на извършителите на двете престъпни деяния. Образувани са полицейски дознания по чл. 195  от НК.     

  През изминалите 2   денонощия  на територията обслужвана от ОД "Полиция"-гр. Добрич са регистрирани 5 ПТП с материални щети по автомобилите.

  На 05.06.2006г., около 00.25 ч., в района на с. Оброчище, общ. Балчик, е установен 19 годишен водач на лек автомобил от гр. Добрич, който  управлявал след употреба на алкохол над 1.2 промила.
  Техническото средство с което са изпробван  водача е отчело  1.68 промила алкохол в издишвания от него въздух.
  По  случая предстои да бъде образувано полицейско дознания, тъй като деянието на водача е престъпление по чл. 343 " Б ", ал.1 от НК. 

  

  

                                  
              Поделенията на ОД "ПБЗН"   са  участвали в гасенето на 4   пожара.
  Днес в КК "Албена", под патронажа на Министъра на вътрешните работи Румен Петков, започнаха седмите републикански състезания на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" Албена 2006.
  Състезанията бяха тържествено открити от комисар Калин Вучков - зам. директор на НС "ПБЗН". На откриването присъстваха директорите на ОД "ПБЗН" от Варна, Шумен, Разград и Добрич, г-жа Рина Иванова - Началник РИ на МОН, г-жа Диана Илиева - зам.  кмет на гр. Тервел и др. Почетни адреси до участниците в сътезанието бяха прочетени от името на Румен Петков - Министър на вътрешните работи, Даниел Вълчев - Министър на образованието, Евгения Живкова- зам. председател на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и др.
  В надпреварата се включиха 28 младежки противопожарни отряда - първенци в областните сътезания, като младите огнеборци в рамките на два дни ще се сътезават в дисциплините "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и " 400 м. щафетно бягане с препятствия".

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди