изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:21 EEST
ПРОКУРАТУРАТА ПОИСКА 5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ГЕОРГИ ГОСПОДИНОВ    
Ред и сигурност В Районния съд вчера бе поредното заседание по мегаделото срещу бившия управител на ВиК-Добрич Георги Господинов. Той е обвинен в това, че с помощта на началниците на районите в Каварна и  Тервел, адвокат Пламен Припърженски и бизнесдамата Димитричка Василева е присвоил 173 873 лв. чрез документи за строително монтажни работи.

Прокурорът по делото Пламен Костадинов поиска 5 години затвор за Георги Господинов, както и да бъде лишен от правото 8 години да не заема ръководна длъжност. Според него чрез действията си Господинов е ощетил водното дружество от тази сума. За Пламен Припърженски прокурорът поиска 3 години затвор и 6 години да не заема ръководна длъжност. Представителят на държавното обвинение заяви, че юриста стои в основата на източването на водното дружество и настоява юриста да бъде лишен и от правото да председателства комисията "Законност и обществен ред" към Общинския съвет в Добрич. За другите трима подсъдими Костадинов иска по две години затвор.   

Бившият началник на водното дружество Георги Господинов даде обяснение, но отказа да отговаря на въпроси на магистратите. Според защитата на Господинов - адвокат Пламен Цанков, неговият клиент е подписвал платежни нареждания, като преди него парафите са си слагали главният инженер, началникът на съответния район и главният счетоводител. "Няма нито едно плащане без предварително изготвен протокол за строително-монтажни работи. Става дума за политически натиск срещу клиента ми, който е на 60 години и с множество здравословни проблеми", каза пред медиите Пламен Цанков. В пледоарията си той поиска оправдателна присъда.

Срещу бившият шеф на ВиК-Добрич има 4 дела и 1 следствие. От миналата седмица в досието му вече има условна присъда от 6 месеца, постановена от Районния съд. Наказанието е във връзка с неизгодна сделка за ремонт на водомери. Господинов ще обжалва наказанието пред окръжните магистрати.

Показанията на Кольо Колев - бивш главен инженер във ВиК и началник на района на дружеството в Каварна, се разминаха с тези на Господинов, след като каза, че първо началникът му парафирал документите, а после той. "Като електроинженер не разбирам нищо, но има специален отдел, който остойностява свършената работа. По моя преценка работено е на обекта в Каварна, но протоколът за свършена работа е направен от наши колеги с цел да създадат инсинуация", разказа Колев. Той потвърди, че има такъв случай, в който  Припърженски и Василева са били в кабинета му, когато бизнесдамата отишла до касата, взела парите и ги дала на юриста. "Станах неволен свидетел, когато казаха, че тези пари няма да стигнат до никъде и отидоха да теглят, но не знам за какво", добави подсъдимият.       

“Наетата фирма трябваше да извършва ремонт, който служители на ВиК-Тервел вече бяха извършили”, заяви екс-управителят на района Талят Ибрям. “Уведомих Георги Господинов, че тези дейности са ненужни, но той ми каза да се обръщам към Пламен Припърженски”, добави Ибрям. Той заяви пред съда, че за да подпише документа за строително-монтажните работи, е бил заключен в стаята на Припърженски.  НДТ

 

 

 

 

 

 


Сходни връзки

ПРОКУРАТУРАТА ПОИСКА 5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ГЕОРГИ ГОСПОДИНОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди