изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:19 EEST
МЛАДИ ОГНЕБОРЦИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ МЕРЯТ СИЛИ В АЛБЕНА    
ОбразованиеВ курорта Албена вчера започнаха седмите републикански състезания на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец Албена 2006".

Те се провеждат под патронажа на министъра на вътрешните работи Румен Петков. Състезанията бяха тържествено открити от комисар Калин Вучков - зам.-директор на национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" /ПБЗН/. Официални гости бяха още директорите на областните дирекции "ПБЗН" от Варна, Шумен, Разград и Добрич, началникът на РИ на МОН Рина Иванова, зам.-кметът на Тервел Дияна Илиева и др. Поздравителни адреси до младите огнеборци бяха прочетени от името на вътрешния министър Румен Петков, от министъра на образованието и науката Даниел Вълчев, от Евгения Живкова - зам.- председател на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, от Георги Манзаров - председател на фондация "Ангелите от Лим" и др.
В надпреварата участват 28 младежки противопожарни отряди - първенци в областните състезания, Добричка област е представена от младите огнеборци на тервелското село Безмер. В рамките на два дни участниците ще премерят сили в дисциплините "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 м щафетно бягане с препятствия". От най-добре представилите се ще бъде сформиран национален отбор, който ще представя България в международни състезания.
Изграждането на младежки противопожарни отряди в България е започнало през 1999 г. От тогава до момента броят им е нараснал 2,5 пъти, а членската маса - 2 пъти. В момента младите огнеборци в България са 9 364 и представляват най-голямото младежко движение в страната. Над 700 000 деца участват в подобни формирования в  европейските страни.

 


Сходни връзки

МЛАДИ ОГНЕБОРЦИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ МЕРЯТ СИЛИ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди