изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:53 EEST
"АЛЕКСИЯ" СЕ ВЪРНА С ДЕВЕТ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ОТ СОФИЯ    
КултураТалантливите изпълнители са завоювали още два сребърни медала, едно четвърто и едно осмо място

Зоналната танцова организация "Алексия" се върна с девет златни медала от участието си в Националния танцов шампионат по шоуденс, провел се в София. Добричката школа е участвала със 71 деца, съобщи художественият ръководител и хореограф Севдалина Мавродиева-Нейкова. 22 деца от Генерал Тошево и 47 от Добрич са класирани за участие в световния шампионат по шоуденс в Германия в края на ноември. На шампионата в София изпълнителите от "Алексия" са завоювал още два сребърни медала, едно четвърто и едно осмо място. В първата възрастова категория /до 11 г./ в раздела за сола Борислав Димчев има първа награда с танца "Хари Потър". С една точка разлика втора е Симона Димитрова с танца "Какъв прекрасен ден". В категорията дуети златен медал с танца "Пинко и Пинколета" имат Борислав Димчев и Мария Миленова. При солата във втората възрастова група Ана-Мария Бонева за трета поред година се е окичила със златен медал. При дуетите тя и партньорът й Станислав Димчев също са първи. Във втората възрастова категория при малките групи /до 7 деца/ "Алексия" има първа награда с танца "Магьосническо парти". При формациите до 24 деца добричките изпълнители са първи с танца "Паяци", а децата от Генерал Тошево - втори с "Марсианци". В третата възрастова категория при солата Ваня Енчева има злато, носител на първа награда е дуетът й с Павлета Живкова и танца "Ангел и дявол". При формациите "Алексия" има първа награда с танца "Еволюция".
Така зоналната танцова организация "Алексия" е на първо място сред участниците, за което е получила и купата на кмета на Триадица. В шампионата са участвали общо 800 деца - над 45 състава от цялата страна. Най-големи конкуренти на нашите изпълнители са били "Роберта" /София/ и "Тангра" /Хасково/. Оттук-нататък "Алексия" разчита на подкрепата на общините Добрич и Генерал Тошево, за да може децата да участват в световния шампионат по шоуденс в Германия.
 


Сходни връзки

"АЛЕКСИЯ" СЕ ВЪРНА С ДЕВЕТ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ОТ СОФИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди